Vinterdäck finns att tillgå genom Allt i Bil

vinterdäck i göteborg

Vinterdäck bör enligt lag användas mellan den 1:a december och den 31:a mars om det är vinterväglag. Med detta menas att vägen skall vara belagd med snö, is, snöslask, eller frost. Detta kan avse delar av eller hela vägbanor samt vägrenar. Man får endast mellan den 1:a oktober och den 15:e april använda dubbdäck om det finns risk för vinterväglag.

Inom området vinterdäck avser man dubbdäck eller odubbade friktionsdäck. Man får inte använda bägge varianterna samtidigt på ett fordon. Eftersom restriktioner för odubbade däck saknas, får man använda sig av odubbade friktionsdäck under hela året. När man använder sig av dubbade däck på bilen är det ett måste att även dess släp har denna typ av däck om det är vinterlag. I de fall då bilen är monterad med odubbade däck är det tillåtet att dess släp kan ha antingen dubbade eller odubbade vinterdäck. Väggreppet måste vara av samma typ på såväl bilen som dess släp och får inte vara sämre på släpet. Detta för att eliminera sladd av släpet vid kraftiga inbromsningar. I vissa områden i storstäder är det förbjudet att köra med dubbdäck på en del utvalda gator. Detta omfattar städer såsom Stockholm, Göteborg och Uppsala.

Vinterdäck i Göteborg

Om du är i behov av vinterdäck i Göteborg kan företaget Allt i Bil hjälpa dig. Du kan spara mycket pengar genom att anlita dem och du når dem enklast genom deras hemsida på nätet eller genom deras lokala däckverkstad. De erbjuder såväl däck som fälgar, vilket med fördel kan handlas direkt av dem online för att hålla kostnaderna nere för dig. Du får därför alltid de lägsta priserna när du handlar genom deras hemsida jämfört med övriga bilkedjor i Göteborg.

Genom snabbare leveranser, tryggare montering och en lättillgänglig kundtjänst ger de dig en god service när du skall handla bland annat vinterdäck. De erbjuder däck både från de större och mer kända producenterna, men även billigare däckmärken. Utbudet av olika typer av däck är mycket stort och tål att jämföras, då andra företag har svårt att konkurrera med deras goda sortiment.

Du kan direkt på deras hemsida göra en jämförelse mellan samtliga typer av däck innan du bestämmer dig för vad du vill köpa. Du får tillgång till all information som du behöver inför köpet och kan ta del av olika tester och recensioner som finns att tillgå. Deras däckverkstad ligger nära dig om du bor i Göteborg eller dess omnejd, De servar dig med det mesta som avser bilens däck såsom till exempel ett däckskifte, däckmontering på fälg, förvaring av däck, hjulbalansering och övriga tjänster.

22 Apr 2015