Kan inte gå ut? Tips på saker att göra

Oavsett om det beror på vädret eller om du är hemma för att du är i karantän så finns det gränser för hur många gånger man kan städa spisen. Man kan inte dammsuga en soffa varje dag och att putsa fönster känns onödigt tredje gången man gör det på en vecka. 

Det gäller att hitta på saker som både känns meningsfulla, och som botar tristessen. Här tipsar vi om några saker du kan göra för att inte bli allt för uttråkad när du är hemma och inte kan gå ut. 

Läs böcker

Ta fram en gammal bok du inte läst på länge, eller be en vän lägga en ny bok utanför din dörr. Att sätta sig ner i soffan och läsa är avslappnande och man kan till och med känna hur man nästan förvinner in i den värld man läser om för en stund. Tre böcker vi kan tipsa om är:

  1. Liftarens guide till galaxen.
  2. Jan Guillous serie om Arn som börjar med boken Vägen till Jerusalem.
  3. Björnen och Draken. 

Utforska webben

Internet är enormt stort och innehåller allt du kan tänka dig mellan himmel och jord. Det finns bloggar man kan följa, artiklar om allt möjligt som på truetype2000.com och det finns även reseskildringar och mycket annat. 

Dessutom kan man ju spela spel online om man vill. Ett spel vi kan rekommendera är Risk! som är är ett strategispel som man spelar mot andra. Jättekul! 

Lär dig ett språk

När man sitter instängd så kan man passa på att lära sig ett språk. Det finns onlinekurser, och det går även att beställa hem material för att lära sig på egen hand. Vilket språk vill du lära dig? Tyska är gångbart, men även ryska och kinesiska kan vara intressant att lära sig. 

Testa Yoga

Yoga är en form av avslappning och träning på en och samma gång och det går utmärkt att lära sig på egen hand. Det finns både böcker och filmer på Youtube som visar hur man gör. Det är ett mycket bra sätt att få lite mer harmoni i vardagen om man inte får, eller kan, gå ut. 

23 Jan 2021