Var får man använda vape?

När vapen kom så var det inte helt ovanligt att se folk dra fram dem på bussen, på tunnelbanan, i taxin eller vid bordet på en restaurang. På den tiden så var det inte heller så enkelt att se skillnad på en cigarett och en vape då de ofta liknade varandra. Idag är det enklare att se om någon har en vape eller en cigarett i handen och då är det många som undrar var man egentligen får lov att använda dem. Regeln är rätt enkel - använd din vape där du skulle fått röka en cigarett. Då gör du inte fel. Vissa restauranger och uteplatser har skyltar där det står rökning förbjuden, gäller även e-cigaretter. Då är det ännu enklare. Följ instruktionerna bara så är det lugnt. 

Men varför?

Vi snuddade vid anledningen redan i förra stycket. Det beror på att folk har svårt att se skillnaden, trots att en vape ofta är färgglad. Det skulle kunna trigga en rökare att tända sin cigarett och det kan också skapa onödiga konflikter överallt. 

Så alla som vejpar, gör det med respekt och visa hänsyn mot dina medmänniskor så kommer vi i framtiden (när alla cigaretter är borta) kunna ta fram vår vape precis var som helst. För då är det inge som kommer att undra. 

Har du hamnat i bråk någon gång för att du använt din vape på fel ställe? Skriv gärna en kommentar och berätta om vad som hände och hur du löste det. 

26 Jan 2024