Varför du skall välja Wordpress tema med responsiv design

WP CMSWordpress används av fler och fler webbutvecklare och är ett utmärkt verktyg att utveckla och underhålla webbsajter med. I början användes det mest av bloggare i sin enklare variant där sajten hostades hos Wordpress men efterhand som det vidareutvecklades och fler och fler s.k. plugins (tilläggsmoduler) togs fram så började det användas även för vanliga webbsajter/hemsidor.

Det har blivit allt vanligare att även professionella webbutvecklare och webbyråer använder Wordpress när de utvecklar nya webbsajter och även vanligt att man gör om sin gamla webbsajt i traditionell HTML till Wordpress. En av fördelarna med Wordpress är – att det finns många färdiga s.k. teman eller templates man kan använda och bygga upp sajten kring. På så sätt behöver man inte uppfinna hjulet på nytt, sparar tid och kan lägga den på andra saker och funktioner som kunden kanske önskar.

Redan idag surfar ca 25% från smartphones och surfplattor och det väntas öka kraftigt de närmaste åren. En webbsajt är dock normalt inte anpassad till de mobila enheternas mindre skärmar och annan upplösning och ser därför inte lika bra ut på dem och det är svårare att navigera eftersom menysystemet är så litet mm.

Nu finns det något som kallas ”responsiv design” vilket innebär att webbsajten automatiskt anpassar sig till vilken typ av enhet som besöker sajten och anpassar alltså layouten, menysystemet, bilder, knappar mm till t.ex. den mindre bildskärmen på en smartphone.

Mitt tips är alltså, att om du skall ta fram en ny webbsajt eller göra om din gamla – så bör du använda dig av responsiv design. På så sätt kan du fånga upp de minst 25% som surfar via mobila enheter , och hålla dem kvar på din webbsajt, i annat fall är det risk att de hamnar hos din konkurrent. Med responsiv design blir det också lättare för besökaren att kontakta dig, de kan bara klicka på en stor knapp så ringer enheten up dig automatiskt och likadant för sms och mail.

Även om Wordpress är ett väldigt bra verktyg och relativt enkelt att använda så kan det ändå bli ganska dyrt att vända sig till en vanlig webbyrå som är specialiserad på wordpress. Om du önskar en unik och personlig design & layout så måste man vara kunnig i css och man behöver gå in i koden för att göra vissa ändringar.

Men det finns ett alternativ där du kan få wordpress utveckling till ett humant pris. Testa WebSearchPro – en webbyrå i Stockholm där designern och projektledaren finns i Stockholm men där wordpress utvecklingen sker mha utvecklare i Nepal. De är upplärda av svenskar. På det sättet kan WebsearchPro hålla klart lägre priser än webbyrån på Fina Gatan och även om man jämför med andra webbyråer också. De är dessutom duktiga – de har flera referensprojekt på sin hemsida från etablerade kunder. Kolla dem först. Wordpress är ett jättebra verktyg och enkelt till en viss nivå men sedan kräver det också sin specialist kunskap för att resultatet skall bli riktigt bra – det är många som tyvärr inte inser det i tid.

17 Jan 2014