Varför är bareMinerals kosmetika billigare online?

När det gäller kosmetika blir bareMinerals mer och mer populärt, vilket inte är konstigt - bareMinerals tillverkas från naturliga produkter och innehåller hudvårdande mineraler, vilket gör att du inte bara ser snygg ut utan även får gratis hudvård på köpet. Härligt, eller hur?

Många har också märkt att man kan köpa billig bareMinerals online, d.v.s. på nätet, i alla fall om man jämför med traditionella butiker. Varför är det så?

Nätbutiker har lägre driftkostnader

En av anledningarna är att nätbutikerna har lägre driftkostnader, det vill säga att de har mindre kostnader för lagerhållning och personal. De behöver inte en flashig butik mitt i city och snygga montrar, de behöver inte flera heltidsanställda som kan konsultera kunderna och som sköter kassan. Allt sker på nätet och om de inte kör dropshopping kan de hålla lager någonstans på landsbyggden där lokalhyrorna är en bråkdel av hyrorna mitt i city.

Hård konkurrens bland nätbutiker

En annan anledning är den hårda konkurrensen bland olika nätbutiker. Ofta har de olika kampanjer och lockpriser, vilket såklart gynnar dig som konsument. Dock kan det vara svårt att jämföra olika butiker, men det finns prisjämförelsesajter som alltid listar vilken butik som har bäst erbjudanden. Detta vet såklart nätbutikerna och detta förstärker också konkurrenserna dem emellan. Om konkurrenten sänker priset med en hundralapp har alla andra full koll på detta och kan mycket väl reagera, något som också sänker priserna.

Detta är de två huvudsakliga anledningarna till att bareMinerals är billigare på nätet jämfört med i vanliga butiker. Prova gärna att handla online själv nästa gång du är ute efter bareMinerals!

24 Oct 2014