Vad ger man bort som present i dagens samhälle?

Att fylla år är något som många uppskattar och inte minst att få alla presenter från vänner och bekanta är något som kan framkalla det lilla barnet inom oss. Men att sedan behöva ge bort något kan vara en stor plåga för många eftersom det är enormt svårt att komma på något bra att ge bort. Idag är det inte särskilt många i det svenska samhället som lider en större brist på väsentliga saker och det kan därför vara svårt när medelklassen har i princip allt man kan tänka sig när det kommer till materiella ting. Så frågan blir då vad ger man bort till någon som har allt?

Tänk utanför boxen eller håll det enkelt

Visst orkar man inte lägga ner flera veckor på att försöka komma på vad man ska ge bort för något i present. Det måste finnas rimliga gränser för vad man ska ge bort för något och då kan det bli ganska komplicerat. Ett bra sätt att komma på saker att ge bort i present kan vara att du går samman med andra vänner till personen. Då kan ni sitta och tänka tillsammans för att kanske komma på något lämpligt som passar just denna person utifrån saker han eller hon tycker om.

Om du verkligen inte kommer på något så finns det alltid en nödlösning och det är att ge bort lite blommor och en flaska med vin eller whiskey. Det fungerar alltid och är ett bra sätt att visa uppskattning på och ses som helt accepterat oavsett tillfälle. Det finns alltid en prisklass som passar åldern.

Skippa det materiella

Om du är trött på det materiella och istället vill att personen ska få ett fint minne genom något kan du ge bort en upplevelse. Det har blivit allt mer populärt och är något som är uppskattat av de flesta. Du behöver inte bara tänka på vad personen tycker om utan en upplevelse är vad den är oavsett om det blir lyckat eller inte. Man får i vilket fall uppleva något som man sedan kan ta med sig.

9 Apr 2013