Spamfilter - Ett effektivt sätt att slippa skräppost

spamfilter

Alla de som har en epostadress har säkerligen någon gång hittat ett eller flera brev i denna box som de inte riktigt vet var det kommer ifrån eller hur det hittade just din epostlåda. Detta klassas i de flesta fall som spammail, vilket används av många oseriösa och mindre seriösa privatpersoner och företag som på något sätt vill nå dig och få ut information angående en produkt eller tjänst. Spammail kan också vara ett farligt mail och innehålla länkar eller nedladdningar som skadar dig som person eller din dator. Många gånger har du säkert läst om folk som på något sätt har lämnat ut sin personliga information i orätta händer, eller som har fått en datorkrasch efter att ha öppnat okända epostbrev. Detta har i många fall varit just spammail.

Spamfilter

När det gäller att skydda sig och sin dator mot attacker som attackerar dina personliga uppgifter eller skadar din dator och dess innehåll, så finns det något som heter spamfilter. Ett spamfilter kan jämföras med en kombination av virusskydd och en brandvägg, men med den skillnaden att den sorterar information istället för att leta efter skadliga filer och programvaror. Det finns många spamfilter på marknaden som går att få gratis, men dessa saknar många gånger de viktiga funktioner som behövs för att få ett skydd du kan lita på. Dessa gratisvarianter av spamfilter kan säkerligen duga till många privatpersoner, som också har tid med att hålla koll på vad du ska öppna och inte öppna, samt den tid det tar att hålla rent i din epostlåda.

Har du däremot ett företag är det essentiellt för dig att arbetet på företaget flyter på utan att onödig tid måste avsättas för din personal för att hålla rent i sina epostlådor. Det är också viktigt att det inte kommer in några virus i ditt system som oftast följer med dessa spammail. Tänk på att ett enda spammail som av misstag öppnas av någon på företaget kan leda till att hela företagets datorsystem slås ut, vilket i sin tur leder till arbetsstopp och förlust av kapital.

Detta kan du skydda dig emot genom att använda ett av marknadens mest effektiva spamfilter. detta spamfilter tillhandahålls av Dimac Hosting AB, som är ett svenskt företag placerat i Helsingborg som du kan lita på när det gäller spamfilter och eposthantering. Säkra upp ditt system på företaget idag med hjälp av Dimac Hostings spamfilter, så kan du vara lugn och säker på att du slipper oroa dig för några vidare spammail i företagets inkorgar.

8 Jun 2015