Optimera dina Adwordskampanjer

AdwordsAllt fler företag börjar upptäcka vilken effektiv typ av marknadsföring Adwords kan vara om man jobbar med det på ett bra sätt. Jobbar man däremot med det på fel sätt och inte lägger den tid som krävs så kan det dock bli en riktig pengaslukare. De allra flesta som provar detta avsätter tyvärr för dåligt med tid för att aktivt jobba med sina kampanjer. Ofta har man inte heller det gedigna intresse som krävs för att tillskansa sig tillräckligt med kunskap. De flesta företagare har ju andra områden där de måste lägga huvuddelen av sin energi och då kan marknadsföringen via Adwords bli lidande. En vanligt förekommande modell är då att man kör på de grundinställningar som finns i Adwords. Man använder sig utav automatisk budgivning där man skapar ett antal annonser i en kampanj som man sedan låter rulla på vecka efter vecka utan att göra några som helst avstämningar eller förändringar i kontot.

Vill man få riktigt bra resultat med sina Adwordskampanjer krävs dock lite mer jobb än så. För att göra en grundanalys så kan du med hjälp av Googles Sökordsplanerare börja med att ta reda på vad det är som dina potentiella kunder egentligen söker på när de är ute efter din hjälp eller några av de produkter som du säljer. Med hjälp av denna information så skriver du sedan ihop ett antal annonser som är specifikt inriktade mot dessa sökbegrepp och som även är tillräckligt säljande för att den potentiella kunden skall välja att klicka på just din annons. Viktigt att tänka på här är även att varje annons bör länkas till specifika landningssidor som direkt fångar besökarens intresse och visar att de hamnat rätt. Relevans är här A och O. Ett vanligt misstag som många annars gör är att man länkar samtliga annonser till en och samma landningssida, oftast webbplatsens indexsida. Risken med en sådan strategi är att man får en hög bounce rate, det vill säga att en stor andel av de besökare du får in väljer att lämna din webbplats relativt omgående.

webbyrån Teveo arbetar vi dagligen med att optimera våra kunders Adwordsannonsering. Ofta kan vi redan i ett relativt tidigt skede förbättra prestandan i kundens Adwordskonto högst påtagligt. Att kunna visa upp en omedelbar effekt av vårt arbete är givetvis alltid lika roligt. Efter några månaders jobb med kundens konto så får man en helt annan inblick i hur kundens marknad fungerar vilket leder till att man t.ex. kan optimera kampanjerna mer exakt mot vilka dagar eller tider på dygnet som kundens kunder är som mest köpbenägna.

7 Oct 2013