Om stämningen på företaget

PresentAtt ha en harmonisk tillvaro på kontoret är oerhört viktigt för att nå framsteg, särskilt om det rör sig om ett lite mindre företag. Visst är det så att alla inte kan dra jämnt hela tiden, men i stort måste personkemin ändå vara bra - annars leder slitningar till dålig stämning, negativ konkurrens, ryktesspridning och en rad andra saker som inte bara hämmar produktiviteten utan även leder till konflikter som faktiskt riskerar att paralysera verksamheten.

Det gäller alltså att skapa en god stämning. Om personkemin mellan några anställda inte fungerar gäller det att ta tag i det hela direkt, att prata med de inblandade parterna, ofta rör det sig kanske om ett missförstånd som står bakom det hela. Genom att ta tag i det direkt kan man alltså enkelt utrota ett potentiellt stort problem.

Andra saker som kan bidra till en bättre stämning är gemensamma evenemang. Kanske inte tröttsam "teambuilding" med standardhinderbanan och en motiveringscoach som skriker i öronen, men varför inte till exempel ta en femkamp på Gröna Lund? Det är något som de allra flesta uppskattar. Eller kanske en gemensam middag på en trevlig restaurang?

Glöm heller inte bort de små sakerna. Som att köpa påskgodis till dina kunder och anställda. Det är en liten gest som i sig inte betyder så mycket, men som ändå skapar en behagligare stämning på kontoret. Vem gillar inte att få presenter?

Samma sak när sommaren vankas - varför inte köpa in någon rolig, intressant eller nyttig sommarpresent till dina medarbetare? Det är något som kommer att uppskattas när sommarsemestern vankas, och som kan få dina anställda att återvända mer energiska och glada. Om de vet att företaget uppskattar deras insatser blir automatiskt motivationen högre och arbetsmoralen likaså.

Detta är bara några få saker du kan göra för att upprätthålla en hög och bra arbetsmoral på kontoret - något som garanterat kommer återspeglas positivt i företagets årsredovisning!

4 Mar 2014