Om cykelresor

MoselAtt åka på cykelresa är en sannerligen trevlig upplevelse och det är något som jag gjort ett par gånger nu. Det är en oerhört skön känsla - man svävar fram på sin cykel och har en oerhörd frihetskänsla, samtidigt som man upplever nya kulturer och miljöer. Och man har alltid möjligheten att ta en avstickare, en rast, att stanna till lite ifall man hittar något skönt ställe. Och till skillnad från bilsemestrar hinner man uppleva mycket, mycket mer - det är faktiskt enorm skillnad på att färdas i 15-20 kilometer per timme och 70-120 i timmen, som man ju vanligtvis kör på landsvägar.

Just att köra bil gör faktiskt att man riskerar att missa mycket av det man ser på cykel - särskilt den som kör har inte så stora möjligheter att njuta av vacker utsikt och andra sköna saker.

En cykelsemester planerade jag själv, men det var mycket som gick fel - bland annat så fanns inte hyrcyklarna när jag kom ner, företaget hade upphört att existera eller något, och tro mig, det är inte helt enkelt att hitta hyrcyklar på ett par timmar - och tidsåtgången för all planering var enorm.

Nu senast körde jag en cykelresa Tyskland faktiskt och då köpte jag ett färdigt paket för min cykelresa istället. Det var enorm skillnad. Istället för att lägga ner flera heldagar bara på planering och sedan lika mycket tid på att kontakta olika hotell och liknande så räckte det med ett samtal, en bekräftelse per mejl och så var det gkort.

Jag behövde bara ta mig ner och där väntade hyrcykeln, komplett med ruttrekommendationer, kartor och listor på sevärdheter. Självklart hade alla hotell bokats åt mig, så det enda jag egentligen behövde göra var att ta mig från punkt A till punkt B och däremellan njuta av alla fantastiska sevärdheter. Och det bästa av allt? Det blev inte dyrare än om jag hade planerat allt själv!

Rekommenderar alltså cykelresor varmt - om ni låter någon annan sköta planeringen!

3 Apr 2014