Minnesvärda dagkonferenser

KonferensrumAtt arrangera dagkonferenser

Att arrangera dagkonferenser är lite som att arrangera både fest och studiedag i ett. En konferens kan innehålla allt från i stort sett ingenting - vilket förstås är meningslöst - till ett fullspäckat program där allt från ett spännande informationsupplägg till fantastisk mat och intressanta upplevelser ingår.

Den som arrangerar dagkonferenser har många trådar att hålla i, särskilt om alla uppgifter tillfaller en enda planerare. Det går såklart, men ju större vana personen eller organisationsgruppen har, desto större chans har man att lyckas. Att man har ett kreativt sinnelag hjälper givetvis också. Dagkonferenser ska inspirera och lämna avtryck i varje inbjuden gäst, det är såklart målet för den som bjuder in till dagkonferensen.

Vad är en dagkonferens?

Dagkonferenser är konferenser som hålls över en dag. Konferenser kan vara allt från någon timme till flera dagar, men just dagkonferenser ryms alltså inom en tidsram på en utvald dag. De kan variera väldigt i både upplägg och stil, vill man imponera på sina gäster så håller man sin dagkonferens i Göteborg i ett noga utvalt konferenscentrum, kanske på en herrgård, eller ett spa. Informationsmötena kan kombineras med aktiviteter som rundvandringar, spaupplevelser, guidade turer och upplevelser som vinprovning eller en golfrunda. Bara fantasin sätter gränserna. Man kan givetvis köra det lite torrare stuket och varva möten med pauser för mat och dryck, men i regel blir denna typ av dagkonferens inte alls lika minnesvärd.

Maten

Maten under en konferens i Österlen säger ofta en hel del om kvaliteten på hela upplägget. Man måste erbjuda sina gäster såväl frukost som lunch och fika om man vill hålla deras intressenivå uppe hela dagen. Ju flottare mat och ju snyggare upplägg, desto större uppskattning brukar man få från sina gäster. God och vackert serverad mat är en riktig nyckelfaktor för en lyckad dagkonferens.

6 Dec 2013