Ludvig Löfgren- Konst med attityd

kosta bodaKosta Boda har gjort det igen, denna gång med talangen Ludvig Löfgren. Hans konst framstår som tuff, ung och kaxig. Med en gedigen stil har Ludvig skapat en mängd olika formgivningar som har lockat en yngre målgrupp till Kosta Boda. Serien ”Vanitas Disco” som har formats till en döskalle skiljer sig markant från övriga konstverk man är van att se från Kosta Boda. Skallbenet och det karaktäristiskt utformade ansiktet har gett detta konstverk en unik prägel. Serien ”Dot” som Ludvig har utformat med en känsla av jul är en funktionell skål som ska passa de flesta vardagsrum. Ordet Dot, är det som ordet betyder, en röd prick på skålen med Kosta Bodas namn på.  Ludvig beskriver sin konst, citat:

"Min inställning till glas är sensibel, passionerad och uthållig. Jag beskriver stämningar, känslotillstånd med hjälp av referenser från historia och nutid. Massan ger mig möjlighet att vara skulptural och målerisk på samma gång. Glas kan både vara förföriskt, vackert, mjukt och följsamt att arbeta med. Men samtidigt hett, vasst och utmanande."

Under sin tid som konstnär har Ludvig haft ett stort antal utställningar och idag kan man se en av hans utställningar på Statens Konstråd. Han har utbildat sig på Orrefors glasskola och en kort period i USA. Därefter kom han tillbaka till Sverige och började på Konstfack att specialisera sig inom glas och keramik.

30 May 2011