Lär känna dig själv med tarot

TarotEtt redskap för självkännedom

Tarot är ett idag välanvänt koncept där man med hjälp av en kortlek och dess symboler lär känna sig själv och kommer till insikt om sina ambitioner, drömmar och mål - och hur man på bästa sätt tar sig fram genom livet. Har man för ambition att utvecklas på det personliga och spirituella planet så är tarot ett fantastiskt hjälpmedel. Tarotlekar har många smeknamn, de kallas bland annat Själens spegel, Visdomens bok och Kartan över vår medvetenhet.

Livet är inte en rak, platt, asfalterad väg som obönhörligt för en framåt i en förutbestämd riktning. Livet består av många, snirkliga stigar i en oändlig skog och tarot gör det lättare för oss att välja rätt stigar.

Intuition och undermedvetenhet

Vi människor sitter på fantastiska styrkor och förmågor som vi många gånger inte ens känner till. Med hjälp av vår intuition och våra undermedvetna instinkter fattar vi bättre beslut, men det gäller att lära känna sin intuition - acceptera den och omfamna den. Tarot öppnar upp för detta med hjälp av former, färger och symboler.

Tarot är, tvärtemot vad många tror, inte ett sätt att läsa av en förutbestämd framtid, utan ett sätt för dig att göra bättre och mer medvetna val i livet. Vissa råd kan utläsas i tarotkorten, men de är alltid baserade på din egen inre visdom. Du har all makt att forma din egen framtid.

Vissa saker i livet känns viktigare än andra och självklart ska man tillåta sig själv att lägga fokus på det som känns viktigast för en. Detta kan självklart skifta i enlighet med livets olika faser, men vad som känns viktigt är alltid viktigt - i enlighet med varje människas egen sanning. De vanligaste saker som människor söker vägledning för är:

  • Kärlek
  • Hälsa
  • Jobb
  • Ekonomi
  • Relationer
  • Självutveckling

Låt dig vägledas av erfarna tarotläggare

Känner du ett behov av lite vägledning i tillvaron? Kanske står du inför problem som känns olösbara, eller inför stora, skrämmande förändringar? På tarot.nu finns ett flertal kompetenta och erfarna tarotläggare som mer än gärna lägger ut korten för dig så att du får möjlighet att se saker ur ett klarare perspektiv.

Du får på tarot.nu också tillgång till mer djupgående information om tarot, dess historia, hur man använder lekarna och saker man bör tänka på.

19 Jan 2014