Kinect

kinectDet här med att bestämma vilken konsol man ska köpa när man vill ha ett tv-spel är ju inte det lättaste. Jag brukar alltid fråga personen i fråga vad man egentligen är ute efter. Är man ute efter spel med väldigt bra grafik så bör man köpa sig ett Playstation 3 eller ett Xbox, vill man ha en rolig spelupplevelse så bör man köpa ett Wii. Det kan verka som en mindre djungel de där eftersom det hela tiden kommer nya konsoler.

Den senaste i skaran av roliga tv-spel måste ju ändå vara Xbox med Kinect som tillbehör. Kinect är något som kopplas till ditt Xbox och fungerar som en kamera som känner av dina rörelser. Ni förstår ju vad det ger för möjligheter i tv-spelsvärlden. Man styr alltså spelen med sina egna kroppsrörelser vilket faktiskt är väldigt roligt. Tennisspelen, till exempel får ju en helt ny dimension och fighting spelen likaså.

Att kinect blivit så populärt så snabbt (5 miljoner sålda exemplar) bevisar ju att det är en konsol att räkna med för framtiden. Snart kommer dessutom de riktigt stora speltitlarna vilket kommer öka försäljningen ytterligare. Detta gör ju så klart också att fler spel kommer vara kompatibla med kinect i framtiden.

26 Jan 2011