Hur jag tjänar pengar på internet

Det finns många som drömmer om att tjäna pengar genom att jobba hemifrån, genom att bara sitta vid datorn. Jag har till viss del lyckats, för tillfället tjänar jag ca 5000 i månaden bara på att hålla ett par hemsidor vid liv och dra in pengar via affiliatemarknadsföring. Det är inte min huvudsakliga syssla, och det tar mig kanske 4-8 timmar i veckan att administrera allting, men det är hur som helst en riktigt trevlig extrainkomst som låter mig resa utomlands och köpa en massa nödvändiga prylar utan!

Jag har alltid haft internet som en hobby, i 2004 startade jag ett par hemsidor som var uppbygda som bloggar. Till en början skrev jag inte särskilt mycket, men när jag under 2007 började skriva tre-fyra inlägg i veckan märkte jag att besökarantalet hastigt ökade. Under 2009 bestämde jag mig för att försöka tjäna pengar på min hobby. Efter att ha kollat igenom ett antal olika sätt kom jag fram till att det som passar mig bäst är affiliatemarknadsföring.

Detta betyder att jag gör reklam för ett par produkter/hemsidor på mina bloggar, och för varje person som klickar sig vidare och gör ett köp får jag provision. Den produkten som visat sig mest lättsåld för min egen del är körkortsfrågor på CD-ROM, men allt beror på vad man skriver om och vad ens besökare intresserar sig för.

Hur gör jag då för att tjäna pengar på internet? För det första har jag en liten reklamruta på mina hemsidor. Det gör att besökare som läser mina bloggar kan komma att klicka sig vidare till sajten som jag marknadsför och göra ett köp. För det andra brukar jag då och då tipsa i mina inlägg om det jag marknadsför, samt erbjuda mindre rabatter till mina läsare. Självklart är det inte så att jag hela tiden spammar reklam, då skulle ju ingen läsa mina bloggar och min business skulle dö ut, men om det känns relevant nämnar jag dessa produkter i ett inlägg.

Just därför tycker jag också att det är viktigt att man bara marknadsför produkter och hemsidor som man själv tycker om, som man skulle kunna tänka sig att rekommendera till sina vänner även om man inte skulle göra någon ekonomisk vinning. Hur som helst – detta är en kort beskrivning av hur jag gör för att tjäna pengar på internet, och än så länge går det ju rätt så bra, så varför inte testa du med?

26 Aug 2011