Hur hitta rätt linser?

Spara pengar på linsköpInnan man börjar använda linser är det viktigt att hitta rätt – att hitta ett linsmärke som passar en, som känns bekvämt och som fungerar. Engångslinser eller inte är en annan viktig fråga att svara på, och det bästa sättet att få hjälp med sitt linsval är genom att gå till en optiker. (Förr i tiden behövde man faktiskt recept för att få linser!)

Hos en optiker får du råd och hjälp, optikern hjälper dig med linsvalet. Passa också på att ställa alla eventuella frågor du kan ha, se till att fråga ut optikern riktigt ordentligt så att du inte har några frågetecken om linser när du lämnar salongen – du vill gärna ha nog med information för att slippa gå tillbaka till optikern under lång tid!

Det är ju nämligen så att man kan köpa billiga kontaktlinser på nätet till klart lägre priser än hos optiker. En linsbutik på nätet kan dock inte ge några råd, den kan inte svara på vilka linser du behöver och vilka som passar dig bäst – just därför bör du använda dig av en optiker för att hitta rätt linser. När du vet vilka linser du behöver är det dock bara att shoppa loss online och spara pengar!

27 Aug 2013