Hitta webbhotell för din hemsida

webbhotellDet är en konst att hitta webbhotell – det finns ju så pass många olika saker att tänka på, så det går inte bara att välja på måfå. Och om man skriver in web hosting eller webbhotell i Google får man ju upp så pass många sökresultat att det kan vara svårt att orientera sig. Det finns helt enkelt oerhört många aktörer som erbjuder webbhotell, så man bör lägga ner en del tid på att hitta webbhotell.

Det första du bör kolla på är hur pass stabilt webbhotellet verkar. Ett bra webbhotell ska ha en uptime som är om inte 100% så i alla fall 99,99%. Varje kund som inte kan nå din hemsida på grund av att webbhotellet är nere är en kund mer som din konkurrent kommer få! Kolla gärna runt bland rekommendationer och statistik för att ta reda på om webbhotellet är pålitligt.

Försök också sammanställa vad du har för behov. Om din hemsida inte är grafiktung och inte drar tiotusentals besökare är det kanske onödigt att investera i webbhotellets allra dyraste paket. Se dock till att webbhotellet erbjuder skalbara paket, d.v.s. att du när som helst utan extra kostnad kan uppgradera ditt paket om trafiken skulle öka.

Många känner sig också tryggare om webbhotellet är svenskt. Det är absolut inget måste och utländska webbhotell fungerar minst lika bra, men ändå är det förståeligt att många väljer svenska webbhotell även om de kanske är något dyrare – trots allt får man snabb support på svenska om det är något man undrar över, vilket kan vara bra för nerverna!

Hur som helst, detta är några tips till dig som försöker hitta webbhotell för din hemsida!

4 Apr 2012