Fynda täckbyxor på våren

Passa på att fynda nu när vinterkläderna är billiga!

täckbyxorNu när värmen återvänder, dagarna blir längre, sommaren är på ingång och vi har lämnat en, enligt många, allt för lång period av kyla och rusk bakom oss – så är det många som inte tänker på att kylan, regnet och rusket inom loppet av bara några månader åter knackar på vår dörr. Detta kommer inte bli en sådan där cynisk text vars enda syfte är att slå ned modet på alla sommarglada och förväntansfulla svenskar som drömmer och längtar efter sommaren i varje stuga runt om i landet. Nej, denna artikel handlar om hur du så billigt som möjligt kan stå rustad inför den höst som trotts allt kommer komma.

Många stora klädkedjor och partihandlare rear nämligen ut vinterns alla kläder just nu till sådana underpriser att du oftast kan få närmare 4 vinterplagg till priset av vad ett av dem kommer att kosta i det fall du väntar tills mitten av oktober.

Några saker som är viktiga att tänka på emellertid när det kommer till att köpa förra säsongens mode är att en kollektion med uppseendeväckande design ett år för sent bara är gammal – retro känslan uppstår inte fören det förflutit minst 20-år sedan en viss stil var på modet. Viktigt att ha med sig är även att dem flesta av oss tenderar att tappa vikt här på vår- och sommarkanten för att sedan under hösten och framförallt vintern lägga på oss dem igen. Så för att du inte skall stå där i höst med ditt nyinhandlade plagg och inse att du ej kan använda det till någonting vettigt mer än som extra fönsterisolering är det bra att tänka på följande saker:

  1. Täckbyxor och vinterjackor kommer bäras av dig när du har betydligt mer kläder på dig än vad du med all sannolikhet har vid provtillfället. Var därför inte rädd för att ta ut svängarna och köpa två till tre storlekar större än vad du just nu känner dig behöva.

  1. Då sommarrean precis som alla andra reor oftast jobbar med %-satser vid nedsättningen av priset kan det kanske vara bra att passa på att unna dig något extra. En jacka som i vanliga fall kostar 6000:- kostar ”bara” 3000:- vid halva priset. Fortfarande mycket pengar såklart, men ha i åtanke att ett rejält utomhusplagg som vinterjacka eller täckbyxor lika mycket bör ses som en investering som ett köp av klädesplagg. En rejäl täckbyxa av hög kvalitet kommer att hålla många säsonger, vilket inte är fallet med dem billigare modellerna.

  1. Köp tidlösa plagg med ett utseende som inte kommer att vara förlegat när vintersäsongen inträder. Ett hett tips är därför att kolla in så kallade ”skalbara plagg”. Dessa är oftast sådant som bara friluftsmänniskor och fjällvandrare bryr sig om att läsa på om. Bland annat pga. dem tenderar att springa iväg i priset. Men som jag redan påpekade i punkten ovan så är hela poängen med sommarrean på vinterplagg att införskaffa sådant som i vanliga fall är för dyrt för oss till överkomlig peng.

Ta därför gärna tillfällit i akt att undersöka dessa underbara uppfinningar som i sin design är rena rama ingenjörskonster. De andas och släpper ut din egentillverkade fukt, samtidigt som de håller fukten utanför kläderna just utanför – även om du så går runt i snöstorm. Det är ju det dem är tillverkade för. Fördelen med skalbara täckbyxor och vinterjackor är dessutom att du kan använda delar av dem på hösten för att sedan bygga på var efter kylan påtar. Samtidigt som de oftast är väldigt stilrena och neutrala i sin design vilket innebär att det du köper nu inte är gammalt vare sig nu i vinter eller dem kommande åren.

26 Jun 2014