En bra köpguide för restaurangmöbler

För den som startar upp en restaurang eller övertar en befintlig restaurang – är det ju viktigt att sätta sin egen prägel på restaurangen. Det gäller i första hand restauranginredning men även utemöbler om restaurangen har serverings möjligheter utomhus under den perioden av året. Det gäller då att både skapa en unik inredning som skiljer sig från andra restauranger, men också som tilltalar en bred publik (eller tilltalar en specifik målgrupp om det nu är det man vill vända sig till) men den skall också vara funktionell, hållbar, tålig och lättstädad.

Att hitta häftiga, unika restaurangmöbler kanske inte är så svårt men om man också vill att de skall uppfylla de andra kraven så blir det inte riktigt lika enkelt längre.

Förutom att det ligger mycket ekonomi i att välja möbler som tål det hårdare slitage som gäller på en restaurang jämfört med hemmiljö och att de underlättar städningen – så går den snabbare och kostar mindre – så är det andra aspekter också.

Man bör skapa ett homogent och bra helhetsintryck och en miljö som gör att man trivs när man äter. Det innebär oftast att man undviker skrikiga färger, udda och kantiga former, stark och kall belysning osv. Om restauranggästen känner sig lugn och harmonisk under maten så återkommer de säkert fler ggr. Tvärtom om gästen upplever miljön som jobbig, ogästvänlig osv.

En så enkel sak som att stolarna skall vara sköna att sitta i och då även för gäster med ”olika stora stjärtar”… alla är ju inte stöpta i samma form. Sitter man skönt smakar maten bättre – och man har säkert större benägenhet att sitta kvar och även inmundiga en efterrätt.

Det finns tom faktiskt en bra köpguide för restaurangmöbler på nätet. Där finns nog det mesta du behöver veta vare sig du funderar på att starta och driva en restaurang eller för dig som redan kommit igång eller dig som övertagit en restaurang.

Det finns bl.a. en separat sektion som ger tips om vad man skall tänka på när det gäller utemöbler för en restaurang. Det viktigaste är nog materialvalet – för att de skall vara beständiga mot regn, sol och luftföroreningar. Det hjälper ju inte så mycket om utemöblerna är jättesnygga precis när man köpt dem för att efter några månader i värsta fall – vara ofräscha och kanske tom trasiga – för att man gjort fel materialval.

17 Nov 2014