Bättre för alla med e-cigaretter

E-ciggIngen gynnas av tobaksrökning och det är ofta så att de som inte röker blir riktigt irriterade på de som gör det. Vanlig tobaksrök luktar illa och den är livsfarlig även för de som kommer i kontakt med den utan att inhalera. Det blir bättre för alla med e cigaretter och skälen är många. Det är tydligt att de som särskilt uppskattar e-cigaretterna är:

  • Barn
  • Pensionärer
  • Bar- och restaurangpersonal
  • Folk som jobbar i offentliga miljöer
  • Nära vänner och familj

E-cigaretten är en spännande innovation som innebär att man fortfarande inhalerar “rök” men att smaken och känslan är mycket annorlunda. Man måste inte alls fortsätta med den traditionella tobakssmaken då det finns så kallade e-juicer som ger spännande smakupplevelser. Man kan till exempel röka hallon såväl som cappuccino. Doften av e cigg med god e-juice får även andra att stanna till och njuta en stund. Det här är den motsatta reaktionen mot det som normalt sker då man ställer sig på allmän plats med en cigg!

Barn och unga

I Sverige så har man länge försökt motverka tobaksrökningen med information i tidig ålder. För många så har detta hjälpt men det är tyvärr så att barn och unga fortfarande lockas till att testa cigaretter. Om de istället ser vuxna och coola personer använda sig av e-cigaretterna så får man en helt annan situation. Även om e-cigaretter inte är till för folk under 18 år så kan man ju inte bortse från att det är bra mycket bättre om en tonåring testar med lite nikotinfri vaniljånga hellre än med en traditionell cigg som sedan leder till ett allvarligt beroende och livshotande sjukdomar.

27 Mar 2014