Att få ett arbete genom rekrytering

Rekrytering Göteborg

Det är mycket som skall passa in när man som arbetssökande söker ett jobb. Att ha ett bra uppställt CV är mycket viktigt för att rekryteraren lätt ska kunna ta ställning till om man passar för arbetet eller inte. CV:t skall vara så detaljerat som möjligt och helst vara uppdaterat, så att alla arbeten som man har innehaft finns med i det. Utöver detta skall man alltid ha ett personligt brev som är anpassat till den tjänst man ansöker om.

På arbetsförmedlingen finns datorer med de jobb som är lediga för rekrytering. Där kan man lätt hitta det arbete och den arbetsplats som passar för de meriter man har. Vissa företag rekryterar arbetssökanden via nätet, genom särskilda hemsidor där de lägger ut sina lediga jobb via annonser. Arbetssökande personer kan prenumerera på dessa tjänster genom att ange sin hemort och vilken typ av arbete som önskas. Dessa sökord gör sedan att sidorna sänder ut e-post när ett specifikt arbete finns ledigt inom den angivna branschen där den sökande bor.

Är man anmäld hos arbetsförmedlingen på den ort där man bor, måste man acceptera de jobb som ens rekryterare erbjuder. Annars riskerar man att bli utförsäkrad från arbetslöshetskassan. De jobb som rekryteraren erbjuder måste vara anpassat till den arbetssökande, så att det passar för denne, samt att det skall ligga nära det område där man bor. Man är inte tvungen att anta ett arbete som har en väldigt lång resväg till arbetsplatsen, men det kan vara en fördel att ändå göra detta för att trots allt ha en större chans till att få ett jobb.

Rekryteringsföretag

Det finns speciella rekryteringsföretag som annonserar via arbetsförmedlingen för att nå ut till de arbetssökande. Dessa företag ställer ofta mycket höga krav på de arbetstagare som de vill skall få det aktuella jobbet. Man skall därför ha en väldig tur om man till att börja med blir inbjuden till en intervju genom dem och ännu större tur om man skall få jobbet som de rekryterar till. De har en väldigt hög utsållningsprocent och oftast är de jobb som de rekryterar till inom ett visst specialområde.

Om man bor i närheten av Göteborg, kan man gå in på rekryteringgöteborg.se, vilket är en jobbakut som funnits sedan år 1996. De arbetar med att se till att så många arbetssökande som möjligt kan få ett jobb inom den bransch som de har meriter för och att se till att företagen får rätt kompetens bland sin personal. Företaget arbetar alltså både för arbetssökande och arbetsmarknaden i Göteborg, dess omnejd och resten av västra Sverige.

31 Mar 2015