Artikelkatalog & blogg Possible

Investera etiskt och hållbart

12 Feb 2024

Att navigera i investeringsvärlden kan kännas som en labyrint, särskilt för nybörjare. Utmaningen blir ännu större när man strävar efter att göra investeringar som inte bara är lönsamma utan också hållbara och etiska. Vår planet och dess invånare står inför alltmer akuta utmaningar, vilket skapar ett påtagligt behov av ansvarsfulla investeringsval.

Ny i investeringsvärlden?

För den som är ny inom investering kan det kännas överväldigande att särskilja vilka företag och fonder som verkligen bidrar till en hållbar framtid. Frågor som miljöpåverkan, socialt ansvar och företagsstyrning (ESG-kriterier) blir allt viktigare att beakta. Hur hittar man då vägen genom denna djungel av information och möjligheter?

Ett första steg kan vara att söka vägledning från experter inom området för hållbara och etiska investeringar. För dem som söker en sådan källa till pålitlig och insiktsfull information så erbjuder investeringsbolaget Fair Investments en plattform där man kan få tillgång till noga utvalda investeringsmöjligheter som uppfyller strikta hållbarhetskriterier. Genom att välja en partner med expertis inom ansvarsfulla investeringar, kan man göra val som inte bara gynnar den egna ekonomin utan också världen omkring oss.

Att investera med ett hållbart och etiskt fokus är mer än en finansiell strategi - det är ett sätt att bidra till en bättre framtid. Medan det kan kännas som en stor utmaning att ta de första stegen kan den guidning och det stöd som erbjuds av organisationer som Fair Investments vara viktig för att skapa en meningsfull och framgångsrik investeringsportfölj.

I slutändan handlar hållbar och etisk investering om att se bortom det omedelbara avkastningsmålet och erkänna den långsiktiga påverkan våra investeringar har på världen. Genom att välja med omsorg och ansvar kan vi alla spela en roll i att forma en mer hållbar och rättvis global ekonomi.

Var får man använda vape?

26 Jan 2024

När vapen kom så var det inte helt ovanligt att se folk dra fram dem på bussen, på tunnelbanan, i taxin eller vid bordet på en restaurang. På den tiden så var det inte heller så enkelt att se skillnad på en cigarett och en vape då de ofta liknade varandra. Idag är det enklare att se om någon har en vape eller en cigarett i handen och då är det många som undrar var man egentligen får lov att använda dem. Regeln är rätt enkel - använd din vape där du skulle fått röka en cigarett. Då gör du inte fel. Vissa restauranger och uteplatser har skyltar där det står rökning förbjuden, gäller även e-cigaretter. Då är det ännu enklare. Följ instruktionerna bara så är det lugnt. 

Men varför?

Vi snuddade vid anledningen redan i förra stycket. Det beror på att folk har svårt att se skillnaden, trots att en vape ofta är färgglad. Det skulle kunna trigga en rökare att tända sin cigarett och det kan också skapa onödiga konflikter överallt. 

Så alla som vejpar, gör det med respekt och visa hänsyn mot dina medmänniskor så kommer vi i framtiden (när alla cigaretter är borta) kunna ta fram vår vape precis var som helst. För då är det inge som kommer att undra. 

Har du hamnat i bråk någon gång för att du använt din vape på fel ställe? Skriv gärna en kommentar och berätta om vad som hände och hur du löste det. 

Molntjänster från Microsoft

19 Jan 2024

Digitaliseringen accelererar precis hela tiden och molntjänster från Microsoft har fullkomligt revolutionerat sättet vi arbetar, kommunicerar och hanterar information. Dessa molnbaserade lösningar erbjuder inte bara bekvämlighet och flexibilitet, utan också kraftfulla verktyg som förbättrar produktivitet och samarbeten. 

Behöver du hjälp med molntjänster och annat från Microsoft så finns norteam.se redo att stå till tjänst!

Tillgänglighet överallt

En av de mest uppskattade fördelarna med Microsofts molntjänster är tillgängligheten. Oavsett var du befinner dig kan du få tillgång till dina filer, bilder och annan data så länge du bara har en internetanslutning. Detta ger en flexibilitet som passar den moderna, mobila livsstilen och tillåter användare att arbeta från hemmet, caféer eller medan de är på resande fot.

Med verktyg som Microsoft Teams och Office 365 blir samarbete i realtid enkelt och effektivt. Teammedlemmar kan redigera dokument samtidigt, dela insikter och kommunicera utan hinder, oavsett geografisk plats. Dessa verktyg underlättar projektledning och beslutsfattande, vilket gör att team kan arbeta tillsammans som om de vore i samma rum, även om de är spridda över hela världen.

Säkerhet

Säkerhet är en topprioritet i alla Microsofts molnlösningar. Med avancerade säkerhetsprotokoll och kontinuerlig övervakning skyddas dina data mot hot och integritetsbrott. Användarna kan vila tryggt i vetskapen att deras information är säker och att de överensstämmer med globala regleringar.

Microsofts molntjänster är inte bara verktyg för dagens behov, de är också en plattform för morgondagens innovationer. Med skalbarhet i åtanke stöder dessa tjänster tillväxt och anpassning, så att företag av alla storlekar kan expandera sina resurser enligt behov, utan kostsamma uppgraderingar eller infrastrukturändringar.

 

El hemma - Vad får du göra?

15 Jun 2022

Håller du på och renoverar hemma, eller funderar du på att fixa ett rum eller ett helt hus i sommar? Då är det rätt bra att ha koll på vad man får lov att göra med elen hemma. Faktum är att man får göra betydligt mindre än många tror. Vi har tagit hjälp av en professionell elektriker i Falun som bistod med information som gör att vi kan ge dig rätt tips. 

Detta får du göra

Vi punktar upp några av de saker du får lov att göra hemma med elen, så länge du vet vad du gör. Ett krav är nämligen att det ska vara fackmannamässigt utfört, även om du inte är behörig elektriker. Så vet du inte vad du pysslar med - ring elektriker varje gång!

  • Byta elkontakter för högst 16 A (men inte från ojordat till jordat)
  • Byta strömbrytare för högst 16 A (men inte från ojordat till jordat)
  • Byta lamphållare
  • Byta glödlampor
  • Montera skarvsladdar
  • Byta ut och reparera trasiga skarvsladdar

Du får inte ...

  • ... göra förändringar i fasta elinstallationer
  • ... byta ojordade kontakter mot jordade
  • ... utföra installationer av 230 volt golvvärme
  • ... gräva ner kabel i mark
  • ... montera utomhusbelysning

Om du skulle utföra dessa saker ändå kan det medföra att du kan dömas till böter eller till och med fängelse. Men det värsta är att du kan skada någon allvarligt om du gör elinstallationer du inte klarar av. Skulle det dessutom börja brinna på grund av en olaglig elinstallation så lär du inte få ut en krona av försäkringsbolaget. Så det finns många goda skäl att anlita elektriker! 

Kan inte gå ut? Tips på saker att göra

23 Jan 2021

Oavsett om det beror på vädret eller om du är hemma för att du är i karantän så finns det gränser för hur många gånger man kan städa spisen. Man kan inte dammsuga en soffa varje dag och att putsa fönster känns onödigt tredje gången man gör det på en vecka. 

Det gäller att hitta på saker som både känns meningsfulla, och som botar tristessen. Här tipsar vi om några saker du kan göra för att inte bli allt för uttråkad när du är hemma och inte kan gå ut. 

Läs böcker

Ta fram en gammal bok du inte läst på länge, eller be en vän lägga en ny bok utanför din dörr. Att sätta sig ner i soffan och läsa är avslappnande och man kan till och med känna hur man nästan förvinner in i den värld man läser om för en stund. Tre böcker vi kan tipsa om är:

  1. Liftarens guide till galaxen.
  2. Jan Guillous serie om Arn som börjar med boken Vägen till Jerusalem.
  3. Björnen och Draken. 

Utforska webben

Internet är enormt stort och innehåller allt du kan tänka dig mellan himmel och jord. Det finns bloggar man kan följa, artiklar om allt möjligt som på truetype2000.com och det finns även reseskildringar och mycket annat. 

Dessutom kan man ju spela spel online om man vill. Ett spel vi kan rekommendera är Risk! som är är ett strategispel som man spelar mot andra. Jättekul! 

Lär dig ett språk

När man sitter instängd så kan man passa på att lära sig ett språk. Det finns onlinekurser, och det går även att beställa hem material för att lära sig på egen hand. Vilket språk vill du lära dig? Tyska är gångbart, men även ryska och kinesiska kan vara intressant att lära sig. 

Testa Yoga

Yoga är en form av avslappning och träning på en och samma gång och det går utmärkt att lära sig på egen hand. Det finns både böcker och filmer på Youtube som visar hur man gör. Det är ett mycket bra sätt att få lite mer harmoni i vardagen om man inte får, eller kan, gå ut. 

Tips för dig som vill renovera

2 Jul 2020

Hur svårt kan det vara? Det finns ett flertal program på teven där man får se hur folk köper hus och renoverar dem snabbt. Det är väl bara att slipa, spackla och måla? Eller? Nej, det krävs faktiskt lite mer än så och här tänkte vi ge dig lite tips som du kan bära med dig innan du köper ett renoveringsobjekt. 

Beräkna slutkostnad

Detta kan vara väldigt krångligt att räkna ut. Om ett hus behöver ett nytt tak kan det kosta mellan 80 - 150 000 kronor (eller mer om du har otur). Ett golvbyte kan avslöja fuktskador som ger dig stora merkostnader och sedan när du ska börja välja inredning så kan det springa iväg väldigt snabbt. 

Vårt tips är att du begär in offerter från olika byggföretag för att få reda på vad olika saker kostar vid en renovering. Ställ samman de summorna du får för de olika jobben och lägg sedan på mellan 15 - 20% för oförutsedda utgifter. Om du istället väljer att blunda för kostnaden från början så kan det sluta med att din renovering blir mer än dubbelt så dyrt än det hade varit att bygga nytt. 

Gör saker själv

Takbyte, nytt avlopp eller dra om elen är saker du nog helst ska låta proffsen sköta om. Men det finns saker du kan fixa på egen hand om du är det minsta händig. Tak, väggar och golv är relativt enkla att renovera. Taket brukar klara sig med ny färg, väggarna kan behöva nya skivor och golvet kan slipas om du har tur. Läs gärna artiklar om golvslipning eller kolla in filmer om hur man sätter upp gipsskivor på väggarna om du känner dig lite osäker. 

Du kan spara många tusenlappar på att göra en hel del jobb själv. Räkna med cirka 1 000 kronor per timme om du anlitar en byggfirma. Visst, det kanske tar dig dubbelt så lång tid men det kan det faktiskt vara värt. Sen är ju glädjen över att ha varit delaktig i renoveringen värt en hel del det med. 

Rabatter är alltid bra

17 Oct 2017

Gillar du Gymgrossisten? Du kanske känner igen den affären? De flesta som är intresserade av bodybuilding eller träning i allmänhet gillar Gymgrossisten. De har bra produkter för allt som rör kosttillskott, träningskläder, träningsutrustning, livsmedel och hälsokost. Ibland kan det vara svårt att få i sig tillräckliga mängder proteiner för muskelbyggandet. Då kan det vara bra med ett tillskott av viktiga proteiner. Andra gånger man behöver gå ner i vikt och då finns det bra bantningsmedel som hjälper till att bränna fett.

Få rabattkod till Gymgrossistens sortiment

cashbacker.se kan du få deras rabattkod. Se till att utnyttja den så länge den är giltig, dit kommer du med denna länk. På Cashbacker får du inte bara rabattkoder och rabatter och information om reor på dina favoritsiter, du får även återbäring på allt som du köper. Genom det samarbete som Cashbacker har med 571 olika butiker på nätet har du möjlighet att få tillbaka pengarna som du köper dina varor för. Varför inte utnyttja möjligheten att återanvända de pengar du redan har använt för att få de varor som du önskar? allt annat vore dumt.

Så fungerar Cashbacker

Först blir du medlem, som är gratis. Du besöker via cashbacker.se någon av de butiker som de har samarbete med, när du handlar får du tillbaka pengarna som du köpt för in på ditt bankkonto. Sedan kan du återanvända de pengarna på det sätt som du själv vill. Enklare än så kan det knappast vara. På Cashbacker får du förutom återbäringen även information om olika rabattkoder, rabatter och reor. De mest kända kanske är CDON, Apoteket, Dustin Home, Bygg max, Nelly.com, Expedia och Hotels.com. Kika in och kolla om din favoritbutik finns med.

Börja transportera tillsammans!

18 Feb 2016

Vi vill idag uppmärksamma något som är bra för miljön och ekonomin när det gäller transporter. Många åker idag med halvtomma laster vilket inte är bra för vare sig ekonomin eller miljön. Ser vi till EU så finns det idag 5 miljoner lastbilar. Av dessa är det hela 57 % som har halvtomma ytor och 24 % som har helt tomma ytor i sina transportbilar. Se till att välja transport med CargoSpace24 så kan ni hjälpa till att minska andelen lastbilar med tom last. Det är bra för miljön och det är bra ekonomiskt sett. CargoSpace24 har bland annat fokus på miljö och transportekonomi och har därför skapat en plattform för att fler ska kunna samarbeta med varandra. Åker man med tomma eller halvtomma lastbilar så påverkar det miljön på en mängd olika sätt samt att det kostar mycket pengar. Plattformen som CargoSpace24 erbjuder gör att alla kategorier som har med transport att göra ska kunna samverka med varandra. På ett enkelt sätt matchas transportkapacitet med behov av transportutrymme. Genom att allt fler samarbetar med varandra så blir alla körningar miljövänligare, sparsammare och effektivare.

Anslut er till CargoSpace24

Att ansluta sig till CargoSpace24 är:

  • Tryggt och säkert
  • Billigare och effektivare
  • Enkel att använda

Om du äger ett transportföretag, eller arbetar hos ett, så är det en god idé att samarbeta med CargoSpace24. Ni slipper att köra med tomma utrymmen och ni sparar både pengar, tid samt att ni värnar om miljön. Ju fler som ansluter sig, desto fler samarbeten kan inledas.

Unna dig en stunds avkoppling med massage

29 Jan 2016

Som artikelkatalog, så tar vi upp vitt skilda ämnen och ibland återkopplar vi till sådant vi redan skrivit om. Vi har tidigare rekommenderat massage i Malmö, men för er som bor i andra delar av Sverige och söker en massage i Göteborg eller i någon annan stad har vi ett hett tips. Det är att besöka Timecenter.se. Via dem kan du nämligen hitta massörer över hela Sverige. Det är bara att klicka i vilken stad du vill hitta dem i, sedan får du en lista på alla som är anslutna. Därefter är det bara att gå in på den sida som intresserar dig och boka en massage. Massage är bra för både kropp och själ och är ett bra sätt att sätt motverka stress och trötthet. Massage kan även lindra smärta och med en regelbunden massage får du även en kropp som blir mjuk och rörlig.

Olika varianter av samma sak

Massage finns i en mängd varianter. De flesta leder till samma slutresultat, en kropp och ett sinne som mår bra. Klassisk massage är bra om du aldrig testat att bli masserad innan. Sedan finns andra varianter av massage som är lite mer avancerade. Japansk setaimassage, underlättar den naturliga läkningsprocessen i din kropp och Thailändsk massage utförs oftast utan olja och gör att du kommer känna dig mycket avslappnad i kroppen. Det finns även taktil massage, idrottsmassage med mera. Samt att det finns lite lyxigare varianter så som chokladmassage och hot stone massage.

Plastikkirurgi - Ett populärt val som påverkar ditt utseende

9 Jan 2016

plastikkirurg i stockholm

Plastikkirurgi är något som sedan länge har varit ett populärt val vid förändringar av ditt utseende. Nu används inte bara plastikkirurgi till förändringar av personers utseende, utan även till hjälp att återskapa en persons tidigare utseende vid en eventuell olycka eller händelse som på något sett skadat eller förändrat ditt utseende. I vilket fall sker all plastikkirurgi av utbildad och erfaren personal som antingen arbetar på en plastikklinik eller på ett sjukhus. Många av de plastikkirurger som jobbar på sjukhus, har även en egen klinik för att de arbeten som sker på sjukhuset inte kommer upp till personens fulla potential när det gäller arbetstimmar.

Vanliga områden där plastikkirurgi används

Eftersom människan generellt sett är väldig känslig när det gäller sitt utseende, utförs de flesta operationer inom plastikkirurgi på privata kliniker, och den största delen av dessa klinikers kunder är kvinnor. För den saken inte sagt att det inte finns män som utför plastikkirurgi. På en plastikklinik erbjuds det många olika typer av operationer och behandlingar. En av de vanligaste är bröstförstoring för kvinnor.

Orsaken till detta tros vara att männen i samhället ser en kvinna som mer kvinnlig och attraktiv om de förser sig själva med stora bröst genom en bröstförstoring. Detta är i alla fall vad männen tror. Nu är inte detta helt sant då de kvinnor som besöker en plastikklinik oftast anser att deras kropp är personlig och det påverkar deras självförtroende att leva med något som de själva inte är nöjda med. Detta är då den rätta anledningen att göra ingrepp på sin kropp i form av plastikkirurgi.

Gerlee Plastikkirurgi när du vill förändra ditt utseende

I Göteborg finns det en av Sveriges bästa och mest erfarna plastikkliniker, Gerlee, när det gäller plastikkirurgi. Hos plastikkirurgigöteborg.nu kan du som kvinna eller man få hjälp med alla de betydliga eller obetydliga fel du anser att din kropp är beskaffad med. Här erbjuds alla typer av behandlingar och plastikkirurgi. De tjänster som finns är bröstförstoring eller bröstförminskning, fettsugning för mage och lår, ansiktslyftning, näsplastik, hakimplantat och fettransplantation samt många flera mindre och större ingrepp.

Något annat som även erbjuds är tandblekning, som egentligen inte är något ingrepp i din kropp överhuvudtaget men bidrar till att göra dig vacker inför dig själv och din omgivning. Funderar du på att utföra något som genom i operation förändrar ditt utseende och kropp? Ta det säkra och professionella alternativet och kontakta Gerlee Plasikkirurgi för en konsultation angående dina behov och önskemål.

Fakta om städfirma

16 Jun 2015

städfirma

Man måste städa i sitt hushåll för att hålla en duglig standard. Om man inte städar regelbundet finns det risk att småkryp och ovälkomna bakterier frodas. Detta kan faktiskt medföra allvarliga sjukdomar, som till exempel hudsjukdomar i form av eksem eller luftvägssjukdomar. I dammet som finns i hemmen finns små mikroorganismer och kvalster. Det är sådana varelser som inte syns med blotta ögat, men finns där likväl. Dessa djur medför egentligen ingen fara. Om man inte städar under en längre tid kan det uppkomma mer oönskade djur som man faktiskt kan se med det mänskliga ögat. De är inte bara skadliga för hälsan utan hushållet blir inte lika hemtrevligt.

Fakta om städfirma

En städfirma är ett företag som utför städtjänster för privatpersoner eller företag. Det är för många ett heltidsjobb som många ägnar sitt liv och engagemang åt. Yrket som städare har länge varit otroligt nedvärderat, mycket på grund av att människor anser att personer som arbetar som städare är obildade. Detta är något som sitter kvar i samhällets värderingar sedan mycket länge tillbaka. Tack och lov börjar denna negativa trend att sakta men säkert ändras. En städfirma är ofta ett egenskapat företag. Olika städfirmor har olika erbjudanden och regler. Därför är det väldigt olika gällande vad man som kund kan önska att städfirman kan utföra, men de flesta städfirmor brukar kunna erbjuda städning och sanering av nästan allt. Vissa firmor är specialiserade på vissa områden, som exempelvis städning av kök, badrum, golv, fönster, prydnadsföremål eller textilier.

Som kund kan man ta kontakt med en städfirma som man tror skulle passa en själv och ens önskemål om städning.

Varför ska man anlita en städfirma?

Om man jobbar mycket och inte känner att man har nog med tid för att hinna med och städa är det ett perfekt tillfälle att ta kontakt med en städfirma. Du slipper oroa dig för ännu en sak att göra bland alla måsten som redan råder i de flesta hem. Generellt sett är alla städfirmor mycket professionella. Därför kan du som kund alltid lita på att de gör sitt jobb och du behöver aldrig oroa dig för att städningen inte ska bli som du vill ha den. Om du mot förmodan skulle bli missnöjd med städningen får du pengarna tillbaka. Att anlita en städfirma är mycket smidigt. Nuförtiden finns det särskilda appar som man kan ladda ner och sedan kan man boka in städning via den särskilda appen. Detta är mycket simpelt och det tar inte lång tid alls.

Känner du att detta skulle kunna vara något för dig kan du gå in på Blue4 och ta del av erbjudanden från en av alla städfirmor som finns idag.

Kontorsstädning - Ett rent kontor skapar arbetsglädje och bättre kundrelationer

12 Jun 2015

kontor

Att ha ett skinande rent och välorganiserat kontor ger dig som företagare i kontorsbranschen många fördelar, och det är förmodligen en av de mest kostnadseffektiva marknadsförings- och PR-metoderna som existerar. Som du säkerligen känner till så är det hård konkurrens inom i stort sett alla genre gällande företagsverksamhet, och du har förmodligen som företagsledare även kännedom om hur mycket som du spenderar eller behöver spendera för att vara med på toppen när det gäller att marknadsföra dina tjänster och produkter. Något som många missar i sin marknadsföring är hur mycket de kan bidra med att kunna visa både besökare och anställda ett välstädat kontor, vilket leder till både högre arbetsmoral och glada kunder.

Kontorsstädning som en del av din marknadsföring

Något som alla företagare som bedriver kontorsverksamhet idag måste tänka på, är vikten av ett välstädat kontor. Detta är något som har verklig och bevisat effekt både på arbetsmoralen hos de anställda och dina besökande kunder, och ska definitivt räknas in i varje kontors marknadsföringsbudget. Denna del av din marknadsföring kan vara det som får dig att ta klivet före dina konkurrenter inom samma marknadsområde, då många besökare och kunder idag ser till en trevlig omgivning, en välorganiserad och effektiv arbetsmiljö och att du inte sopar undan smutsen i hörnen eller under mattan.

Välj regelbunden kontorsstädning för ett trivsamt kontor

När det gäller städning och kontorsstädning så är detta något som hela tiden måste ses om regelbundet, och bidrar detta sedan även till att du får fler besökare så kommer även behovet av städning att öka. Genom att välja ett professionellt städföretag för städning på ditt kontor kan du vara säker på att denna återkommande procedur blir utförd till belåtenhet av en mästare på kontorsstädning som verkligen vet vad som ska till för att få ett perfekt resultat varje gång.

Städ & Golvteknik i Göteborg - Mer än bara städning

Har du ett kontorsföretag i Göteborg så blir det ett naturligt val att kontakta Städ & Golvteknik, som är ett städföretag med många år i branschen. Hos Städ & Golvteknik ses inte bara städningen till, utan även till den viktiga personliga kontakten som gör att du alltid får en professionell och trevlig städare varje gång det är dags att städa dina lokaler. Kontakta Städ & Golvteknik i Göteborg för dina behov av kontorsstädning för en gemensam genomgång av företagets städbehov av en professionell och kunnig konsult inom städ och golvteknik.

Ett avkopplande julbord

11 Jun 2015

julbord malmö

De allra flesta besöker flera julbord varje år. Kanske är det ett med jobbet, något privat, eller en tidig julklapp till någon. Oavsett, så finns det mer och mer önskemål om att julbordet ska innehålla något mer än bara julmat. Underhållningen runt omkring har kommit att spela minst lika stor roll. Ett julbord nu för tiden är ett tillfälle att umgås, att slappna av lite inför den kommande högtiden och för många den kommande ledigheten.

Olika typer av julbord

Naturligtvis finns de flest julbord av det traditionella slaget. En restaurang eller liknande som har ett utbud av flera olika rätter där du som gäst kan äta det du vill till en fast summa. I detta ingår både varma rätter, kalla rätter och dessert. Det brukar vanligtvis vara uppdukat som en buffé, då detta är enklast, med tanke på att det i regel är lite större sällskap som är ute och äter tillsammans.

Men det finns även de som riktat in sig på ett lite mer avslappnande, men fortfarande traditionellt julbord. De serverar maten på bordet där man sitter. På så vis behöver man inte resa sig när det är dags att hämta mer mat, utan man kan helt enkelt sitta kvar vid bordet i lugn och ro och ta det man vill ha.

Maten

Ett traditionellt svenskt julbord innehåller allt som oftast ganska liknande rätter. En del väljer förstås att lägga till och ta bort lite för att på så vis förnya sig, men det är ändå de vanlig, återkommande rätterna som går mest.

Sillen är en viktig del på julbordet. Här kan det variera ganska mycket på smak, vilken lag den ligger i. Många restauranger tar fram smaker som de själva har komponerat ihop. Tillsammans med sillen, som många väljer att börja med på den så kallade kalla tallriken, är det även vanligt med ägg. Gärna delade ägg, med lite majonnäs och kanske någon räka på. En del ser gärna att det serveras lite sylta med.

På den varma tallriken ryms både köttbullar och prinskorv, Janssons frestelse, omeletter och mycket mer.

I grönsaksväg finner man vanligtvis brysselkål och rödbetssallad.

Något som man inte får glömma är brödet. Ett traditionellt vörtbrödet är aldrig fel. Eller varför inte ett härligt julknäcke. Även här är det många som experimenterar lite och varierat sig med olika sorter, men likväl finns det nästa alltid ett vanligt vörtbrödet som alternativ.

Och desserten, ja den är självskriven, Ris à la Malta. Så är det bara.

Psykoterapeut - En människa som reder ut problem

9 Jun 2015

psykoterapeut

Inom psykologi finns det olika yrken som har olika krav på legitimation. En psykolog ska absolut inte på något sätt jämföras med en psykiatriker, då en psykologs kunskapsfält berör de naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga aspekterna som genom samtal och behandlingar för ökad acceptans och förståelse kan bidra till en drabbad människas väg till välbefinnande i livet. Psykiatrikerns huvudsakliga uppgifter ser istället mest till de medicinska aspekterna som får en människas problem att uppstå, och på detta sätt ser till och behandlar dessa problem ur en medicinsk synvinkel.

Bägge dessa människor kan genom vidareutbildning bli en legitimerad psykoterapeut vilket betyder att de arbetar inom området psykoterapi. En psykoterapeut är en utbildad person som i många fall arbetar efter den moderna inställningen som har visat sig vara mycket effektiv inom många behandlingsområden där det gäller psykologi och psykiatri. Denna behandlingsform kallas kognitiv beteendeterapi, (KBT), och har haft goda resultat inom självdestruktivt beteende, självmordsbeteende och även för de med narkotikaproblem.

Att vara psykoterapeut inom behandlingsformen KBT

Som psykoterapeut inom behandlingsformen KBT så arbetar en psykoterapeut i ett mycket personligt och nära förhållande till sin patient. Genom att arbeta med lösning på hur den drabbade patienten ska få en bättre förståelse och syn på verkligheten samt även lära känna sig själv och skapa en ökad acceptans för sig själv och sin omgivning, så arbetas det sakta fram en plan som är specialanpassad för patienten. KBT kan vara en mycket påfrestande och jobbig form av terapi både för den patient som underkastar sig denna terapi såväl som för en psykoterapeut och de som arbetar som stöd vid sidan av denna vård. Dock kan det vara väl värt ett försök då denna behandlingsform många gånger visat sig vara effektiv både inom psykologin och psykiatrin.

En psykoterapeut i Malmö

För att hitta en bra och professionell psykoterapeut inom psykiatri i Malmö, så finns Human Navigation AB. Detta företag och behandlingsklinik ägs och drivs av Annette Jernberg som är KBT-terapeut och arbetar med behandlingsformen beteendeinriktad psykoterapi. Som psykoterapeut har Annette Jernberg också breda kunskaper inom andra delar av vården, som kan komma väl till pass vid olika typer av problematiska och krävande behandlingar. Några av de kunskaper som denna psykoterapeut besitter är frågor kring kost och hälsa, smärtrehabilitering samt sjukgymnastik och ergonomiska funktioner. En fördel när du väljer att söka hjälp hos Human Navigation AB i Malmö, är att du får en psykoterapeut som har lätt för och enkelt ser samband och mönster som påverkar olika negativa reaktioner i kroppens medvetande.

Spamfilter - Ett effektivt sätt att slippa skräppost

8 Jun 2015

spamfilter

Alla de som har en epostadress har säkerligen någon gång hittat ett eller flera brev i denna box som de inte riktigt vet var det kommer ifrån eller hur det hittade just din epostlåda. Detta klassas i de flesta fall som spammail, vilket används av många oseriösa och mindre seriösa privatpersoner och företag som på något sätt vill nå dig och få ut information angående en produkt eller tjänst. Spammail kan också vara ett farligt mail och innehålla länkar eller nedladdningar som skadar dig som person eller din dator. Många gånger har du säkert läst om folk som på något sätt har lämnat ut sin personliga information i orätta händer, eller som har fått en datorkrasch efter att ha öppnat okända epostbrev. Detta har i många fall varit just spammail.

Spamfilter

När det gäller att skydda sig och sin dator mot attacker som attackerar dina personliga uppgifter eller skadar din dator och dess innehåll, så finns det något som heter spamfilter. Ett spamfilter kan jämföras med en kombination av virusskydd och en brandvägg, men med den skillnaden att den sorterar information istället för att leta efter skadliga filer och programvaror. Det finns många spamfilter på marknaden som går att få gratis, men dessa saknar många gånger de viktiga funktioner som behövs för att få ett skydd du kan lita på. Dessa gratisvarianter av spamfilter kan säkerligen duga till många privatpersoner, som också har tid med att hålla koll på vad du ska öppna och inte öppna, samt den tid det tar att hålla rent i din epostlåda.

Har du däremot ett företag är det essentiellt för dig att arbetet på företaget flyter på utan att onödig tid måste avsättas för din personal för att hålla rent i sina epostlådor. Det är också viktigt att det inte kommer in några virus i ditt system som oftast följer med dessa spammail. Tänk på att ett enda spammail som av misstag öppnas av någon på företaget kan leda till att hela företagets datorsystem slås ut, vilket i sin tur leder till arbetsstopp och förlust av kapital.

Detta kan du skydda dig emot genom att använda ett av marknadens mest effektiva spamfilter. detta spamfilter tillhandahålls av Dimac Hosting AB, som är ett svenskt företag placerat i Helsingborg som du kan lita på när det gäller spamfilter och eposthantering. Säkra upp ditt system på företaget idag med hjälp av Dimac Hostings spamfilter, så kan du vara lugn och säker på att du slipper oroa dig för några vidare spammail i företagets inkorgar.

← Äldre inlägg