Artikelkatalog & blogg Possible

Hyra bil: ett par tips

30 nov 2014

När man ska hyra bil finns det en rad olika saker som kan gå fel - från att bilen man hyrt inte finns på plats till att man råkar ut för oförutsedda avgifter (till exempel kan vissa uthyrare kräva att man deponerar hela självriskbeloppet för att få hyra bilen, vilket gör att man kan få ligga ut med flera tusen kronor under hyresperioden).

Det första man bör tänka på är att man inte hyr en konkret bil, utan en bilklass - om reklamen till exempel visar en VW Passat är det inte alls säkert att man kommer få en Passat när man kommer fram, utan man kan lika gärna få till exempel en Ford Mondeo eller annan likvärdig bil. I vissa fall kan man avtala om en specifik modell, men i allmänhet får man en bil ur den klass man beställer i. Ford, Volkswagen eller Toyota - det är inget man styr över, så särskilda önskemål bör man ta direkt vid beställningen.

Sedan gäller det att läsa alla villkor noga. Standard är till exempel att man ska ha haft körkort i två års tid utan avbrott för att få hyra. Gäller det dyrare lyxbilar kan kraven ligga ännu högre, till exempel att man måste vara minst 28 år gammal och ha haft körkort i minst fem år utan avbrott. Vissa uthyrare accepterar även uthyrning av bilar till "nya" förare, men det gäller alltid att läsa villkoren noga. Detta gäller särskilt försäkringsregler och liknande.

När man väl får bilen är det viktigt att göra en inspektion, finns det till exempel några synliga repor eller bucklor? Om ja så bör detta dokumenteras, helst skriftligen men även med bild. Annars kan du få svårt att bevisa att dessa skador inte uppkommit medan du haft bilen. Det behöver inte ens handla om lurendrejeri, utan det kan helt enkelt vara så enkelt som att personen som överlämnar bilen inte har tagit en noggrann titt, och att personen som återfår bilen märker en buckla - och om inget är dokumenterat så är det ju svårt att övertyga denne om att du inte är till skuld.

För att summera, tänk alltid på att du inte hyr en konkret bil utan en bil ur en viss klass, att du alltid ska läsa igenom alla villkor noga, särskilt avseende krav på föraren, försäkringar och dylikt, samt att göra en kontroll av bilen när du får den.

Numera kan man förresten också hyra bil i self-service-automater, något som Hertz varit pionjärer med - se följande Youtubeklipp:

En bra köpguide för restaurangmöbler

17 nov 2014

För den som startar upp en restaurang eller övertar en befintlig restaurang – är det ju viktigt att sätta sin egen prägel på restaurangen. Det gäller i första hand restauranginredning men även utemöbler om restaurangen har serverings möjligheter utomhus under den perioden av året. Det gäller då att både skapa en unik inredning som skiljer sig från andra restauranger, men också som tilltalar en bred publik (eller tilltalar en specifik målgrupp om det nu är det man vill vända sig till) men den skall också vara funktionell, hållbar, tålig och lättstädad.

Att hitta häftiga, unika restaurangmöbler kanske inte är så svårt men om man också vill att de skall uppfylla de andra kraven så blir det inte riktigt lika enkelt längre.

Förutom att det ligger mycket ekonomi i att välja möbler som tål det hårdare slitage som gäller på en restaurang jämfört med hemmiljö och att de underlättar städningen – så går den snabbare och kostar mindre – så är det andra aspekter också.

Man bör skapa ett homogent och bra helhetsintryck och en miljö som gör att man trivs när man äter. Det innebär oftast att man undviker skrikiga färger, udda och kantiga former, stark och kall belysning osv. Om restauranggästen känner sig lugn och harmonisk under maten så återkommer de säkert fler ggr. Tvärtom om gästen upplever miljön som jobbig, ogästvänlig osv.

En så enkel sak som att stolarna skall vara sköna att sitta i och då även för gäster med ”olika stora stjärtar”… alla är ju inte stöpta i samma form. Sitter man skönt smakar maten bättre – och man har säkert större benägenhet att sitta kvar och även inmundiga en efterrätt.

Det finns tom faktiskt en bra köpguide för restaurangmöbler på nätet. Där finns nog det mesta du behöver veta vare sig du funderar på att starta och driva en restaurang eller för dig som redan kommit igång eller dig som övertagit en restaurang.

Det finns bl.a. en separat sektion som ger tips om vad man skall tänka på när det gäller utemöbler för en restaurang. Det viktigaste är nog materialvalet – för att de skall vara beständiga mot regn, sol och luftföroreningar. Det hjälper ju inte så mycket om utemöblerna är jättesnygga precis när man köpt dem för att efter några månader i värsta fall – vara ofräscha och kanske tom trasiga – för att man gjort fel materialval.

Ge ut din bok på Nomen Förlag

13 nov 2014

Har du ett färdigt manuskript som du vill ge ut i bokform? Då rekommenderar vi att du kontaktar Nomen Förlag för att ge ut din egen bok - det är en av marknadens äldsta aktörer som funnits med ända sedan 1990-talet och som samlat ihop mängder av ytterst värdefull erfarenhet. Dessutom har de konkurrenskraftiga priser och mycket tillmötesgående personal.

Nomen kan hjälpa dig precis så mycket som du behöver, eftersom de samarbetar med en rad efarna redaktörer, korrektorer och formgivare. Har du bara ett Word-dokument med ett manuskript som du behöver förädla till en bok? Nomen Förlag hjälper dig. Har du tryckfärdiga filer och vill få ett bra pris för ditt tryck? Nomen Förlag hjälper dig. Oavsett dina behov så kommer Nomen erbjuda dig en bra och kostnadseffektiv lösning.

Att ge ut en bok utan hjälp utifrån kan vara svårt, eftersom det är väldigt många aspekter man måste tänka på. Därför är sådana företag som Nomen Förlag så pass bra och viktiga, eftersom de kan hjälpa alla som vill ge ut en bok med den expertkompetens som de annars skulle få svårt att hitta på en och samma plats. Visst går det att själv söka upp en korrekturläsare, formgivare samt ett tryckeri, men det är billigare och enklare att låta någon som samlat denna kunskap på ett ställe att stå för allting.

Så om du ska ge ut en egen bok kan vi verkligen rekommendera Nomen Förlag, oavsett om du bara ska trycka boken eller om du vill ha hjälp med allt. Nyligen har Nomen också lanserat något som de kallar för Förläggarpaketet, vilket är ett paket som gör att din bok tar samma resa som hos det stora förlaget - med redaktör, korrläsning, marknadsföringshjälp och mycket mer.

Köp rätt skivstång som passar dina övningar

6 nov 2014

En skivstång med vikter är ett billigt och väldigt mångsidigt träningsredskap som kan användas för många övningar. Basövningar som marklyft, knäböj, armcurls samt andra övningar är utmärkta att utföra med en skivstång. För marklyft och knäböj är den nödvändig men för curls och andra liknande övningar kan utföras med en skivstång såväl som hantlar.

Om du kompletterar en skivstång med hantlar och en träningsbänk kan du träna hela kroppen. Tänk på att det finns många variationer av skvistänger i olika längder och former. Enligt ett par guider på nätet, bland annat från denna informationssidan och andra likande finns det tre tjocklekar och längden kan variera mellan 1,2 till 2,4 meter. Stängerna brukar benämnas olika beroende på tjockleken och längden. De som är mellan 25 och 30 mm tjocka och mellan 2 till 2,2 meter kallas för skolstänger. En olympisk stång är 2,2 meter lång och 50mm tjock. Skolstänger är billigare och är de kanske vanligaste på mindre gym samt hemmaträningsutrustning.

Det första du bör fundera på är längden. Skolstänger är utmärkt för de flesta övningar, men kan vara lite klumpiga för armcurls. Det finns kortare stänger som är anpassade för armcurls men de är mindre lämpliga för marklyft, knäböj, bänkpress samt militärpress. En olympisk stång är den som är standard på de flesta gym och är bäst för de större övningarna men är likt en skolstång klumpig för armcurls och likande. En annan regel är att en längre stång har bättre balans när du använder tyngre viker. För de flesta hemmagym är en längd mellan 2 till 2,2 meter att föredra och köpa till hantlar för övningar armcurls och likande.

Tjockleken, det vill säga diametern på stången, påverkar en hel del. Diameterna bestämmer vilka viktskivor du kan använda och om du väljer en ovanlig tjocklek kan det vara svårare att hitta viktskivor. Vidare kan det vara svårt att hitta de tyngre viktskivorna. Utbudet för stänger som är mellan 25 och 30 mm är relativt bra, men det är svårt att hitta de tyngre vikterna. Du bör även undvika att lasta på för tunga vikter på en skolstång. En olympisk stång är tjockare, 50 mm, och anses vara en internationell standard. Stången är tyngre än en skolstång men det finns ett väldigt stort utbud av vikter. Du kan aven använda riktigt tunga vikter efter som stången är tjock och robust.

Om du är nybörjare är det mindre viktigt om du köper en skolstång eller en olympisk stång. I många fall är en skolstång att föredra. Du behöver sällan tunga vikter samt stången väger mindre. En skolstång väger vanligen mellan 11 till 12 kilo jämfört 20 kg för en olympisk stång, vilket gör den mindre klumpig att hantera samt lättare att använda lite vikt. När du blivit lite mer rutinerad kan du köpa en olympisk stång eftersom du förmodligen använder tyngre vikter och är mer van att hantera utrustningen.

Förutom raka stänger finns varianter som är bockade. Bockade skivsänger är korta och liknar till formen ett W. Dessa varianter är specialutformade för ett skonsammare och närmare grepp vid tricepsövningar.

Varför är bareMinerals kosmetika billigare online?

24 okt 2014

När det gäller kosmetika blir bareMinerals mer och mer populärt, vilket inte är konstigt - bareMinerals tillverkas från naturliga produkter och innehåller hudvårdande mineraler, vilket gör att du inte bara ser snygg ut utan även får gratis hudvård på köpet. Härligt, eller hur?

Många har också märkt att man kan köpa billig bareMinerals online, d.v.s. på nätet, i alla fall om man jämför med traditionella butiker. Varför är det så?

Nätbutiker har lägre driftkostnader

En av anledningarna är att nätbutikerna har lägre driftkostnader, det vill säga att de har mindre kostnader för lagerhållning och personal. De behöver inte en flashig butik mitt i city och snygga montrar, de behöver inte flera heltidsanställda som kan konsultera kunderna och som sköter kassan. Allt sker på nätet och om de inte kör dropshopping kan de hålla lager någonstans på landsbyggden där lokalhyrorna är en bråkdel av hyrorna mitt i city.

Hård konkurrens bland nätbutiker

En annan anledning är den hårda konkurrensen bland olika nätbutiker. Ofta har de olika kampanjer och lockpriser, vilket såklart gynnar dig som konsument. Dock kan det vara svårt att jämföra olika butiker, men det finns prisjämförelsesajter som alltid listar vilken butik som har bäst erbjudanden. Detta vet såklart nätbutikerna och detta förstärker också konkurrenserna dem emellan. Om konkurrenten sänker priset med en hundralapp har alla andra full koll på detta och kan mycket väl reagera, något som också sänker priserna.

Detta är de två huvudsakliga anledningarna till att bareMinerals är billigare på nätet jämfört med i vanliga butiker. Prova gärna att handla online själv nästa gång du är ute efter bareMinerals!

Populära detaljen i hemmet med Canvastavla

19 sep 2014

Jag har insett att canvastavlan tar som sagt världen med storm och i de allra flesta hem kan du idag se en eller flera canvastavlor. Det finns de som har en vit duk med ett citat på, det finns de som har sin familj på en stor canvas i vardagsrummet och de som har ett antal små canvastavlor på väggen för att bygga en fotovägg på modernt sätt. Det roliga med canvastavlor är att allt är möjligt. Denna enda som sätter gränser är du själv. Det går inte att få för många och det kan nästan inte bli fel, det skulle vara ett olyckligt tryckfel i så fall men en sådan situation brukar alltid lösa sig tillsammans med företaget.

Varför ska just du framkalla en canvastavla då? För att du förtjänar att fortsätta njuta av känslan som finns i dina fantastiska fotografier, de gör sig bra på datorn och funkar på Facebook men ingenting går upp mot att se de på väggen varje dag. Att mötas av synen när du stiger ur sängen på morgonen och att somna in till lyckan i bilden varje kväll. Det bästa av allt är nog att det är just du själv som tagit fotografierna. Allt fler online tryckerier erbjuder nuförtiden framkallning av canvas och därför är det viktigt att välja rätt företag genom att analysera dem. Jag har själv beställt canvastavlor från Canvas of Sweden och är mer än belåten. Många tryckerier erbjuder flera olika produkter kombinerat med canvas, medans Canvas of Sweden tillverkar enbart canvastavlor. Att de kan sin nisch bevisar de även genom att erbjuda låga priser inklusive svensk kund garanti vid köp. Det finns väldigt många olika kanvas material, ju grövre tyget är desto finare blir kvalitén på tavlan när den sträcks ut och spänns runt kilramen.

Bildelar

15 sep 2014

Ibland händer saker i livet som påverkar ens vardag och alla dess komponenter. Mycket saker som händer i livet kan påverka din bil och du kan komma att behöva utöka den med flera olika bildelar. Ni kanske väntar tillökning i familjen? Då behöver ni helt plötsligt leta efter en ny bilbarnstol, ett otroligt viktigt köp ni kommer göra som påverkar ert barns säkerhet. Eller du kanske har landat ett nytt jobb i en annan kommun på pendelavstånd?

Då behöver du både se till att alla bildelar är säkra och fungerar som de ska, och kanske även köpa till någon extra bekvämlighet, så som en mugghållare för morgonkaffet. Det kan göra de långa, tråkiga åkturerna varje dag lite roligare och händelserika. Dessutom kan det höja värdet ganska mycket vid en eventuell framtida försäljning, då det är något som är uppskattat vid många bilaffärer.

De flesta bildelar går att köpa i speciella affärer, men man kan även gå in på www.chassit.se och se på deras hemsida och butik. Då kan man även passa på att läsa recensioner om olika bildelar. När det gäller till exempel bilbarnstol är säkerheten en avgörande faktor, och man vill ju inte av misstag råka köpa en stol som inte fått bra betyg i olika tester. Att lära av varandras misstag när man köper bildelar är fördelaktigt både vad det gäller att få bästa produkt för bästa pris och dessutom få en produkt med hög säkerhet.

Det kanske inte är lika viktigt när det kommer till att köpa en mugghållare, men man vill ju trots allt inte köpa något som går sönder om en vecka.

Om det är någonting på din bil som har gått sönder och behöver bytas ut, till exempel en generator, kan du själv köpa den och andra bildelar på nätet. De går sedan att ta med sig till din lokala bilmekaniker för att få ditmonterade på ett säkert och professionellt sätt. Då behöver du endast betala för arbetstiden mekanikern lägger ner, och inte vänta på att hen ska skicka efter bildelarna. Är du lite händig kan du även såklart byta ut olika bildelar själv, det kan kännas som en stor vinst när det väl är klart, både för självförtroendet och för plånboken. Det viktigaste att tänka på är alltid att bilen är säker att köra med för alla, både för dig som kör bilen, de som åker med och de trafikanter ni möter där ute på vägarna.

Billiga logotyper hos Logokompaniet

18 jul 2014

logotyperÄger du ett företag och vill kunna köpa logotyp som passar dig och ditt företags värderingar? Då ska du vända dig till oss på Logokompaniet. Vi erbjuder logotyper som är unikt designade och dessutom till fast pris. Vi ser till att du kan marknadsföra dig på rätt sätt med en logotyp som visar ert varumärke på ett professionellt sätt.

Vad vi kan erbjuda

Hos oss på Logokompaniet så kan du och ditt företag själva vara med och designa er logotyp design Vi anser att en företagslogga ska kunna vara unikt designad med professionell hjälp utan att vara dyr. Hos oss erbjuder vi därför följande:

 • Hos oss finns inga mellanhänder
 • Vi är specialister på att designa logotyper
 • 100 % nöjdhetsgaranti
 • Snabb leverans, det tar bara ett par dagar
 • Priset är fast
 • Alla logotyper beställer du enkelt online

Vi på Logokompaniet erbjuder dig och ditt företag en billig logotyp utan att kvalitén är sämre på grund av ett lågt pris. Vi arbetar inte med några mellanhänder och kan därför dels hålla ett lågt pris och dessutom leverera din beställning på bara ett par dagar. Vi har specialister som designar din logotyp utefter dina förslag och idéer. Hos oss får du dessutom en nöjdhetsgaranti på alla de logotyper som vi har.

Att beställa är enkelt

Vi på Logokompaniet designar en helt unik företagslogga för dig och du får vara med och bestämma hur den ska se ut. Att ha en företagslogga gör att du får en förbindelse mellan ditt varumärke och företag. Se till att du har en design som är lätt att komma ihåg och att förstå, den ska även vara enkel att utläsa. På Logokompaniet är det smidigt för dig som företag att beställa din företagslogga online på vår hemsida.

Skapa ett inspirerande barnrum med en fototapet

14 jul 2014

Fototapet barnrumInreda barnrum

Det finns nog inget roligare rum i ett hem att inreda än just barnrummet. Här får man, om man vill, gå loss med färger, former och material på ett sätt som man kanske inte vill göra i resten av hemmet. I varje vuxen finns också ett litet barn som njuter i fulla drag av den kreativa processen i att inreda ett barnrum som ska stimulera till lek, kreativitet och glädje.

Precis som vi vuxna har varje barn sin unika smak och stil. Barn har ofta favoritteman och intressen som med enkla medel kan lyftas fram i inredningen av dess rum. Med en fototapet kan man framhäva barnets unika stil och personlighet och den förälder som inte lider av stort kontrollbehov kan låta barnet själv få välja fototapeten till sitt barnrum.

Välj och vraka bland Tapetstores fototapeter för barnrum

Tapetstore är himmelriket för den som är i färd med att välja fototapet till ett barnrum, här finns ett stort urval av högkvalitativa fototapeter av högsta, svenska kvalitet. Det finns många olika teman att vraka bland, bland annat:

 • Kreativa mönster
 • Dinosaurier
 • Tecknade figurer
 • Djur
 • Övrigt

Färger, figurer och former är anpassade för att stimulera barnen till kreativa tankar, känslor och lekar.

Eget motiv

Den som vill tapetsera sitt barnrum med ett eget motiv kan med några musklick ladda upp sin bild på tapetstore.se. Se bara till att bilden möter kravet på storlek och format, så att tapeten blir riktigt klar och vacker.

Tapetstore erbjuder gratis frakt på alla beställningar och pengarna tillbaka inom 14 dagar om du inte skulle vara nöjd med din beställning.

Fototapeter för alla

Tapetstore erbjuder givetvis inte bara fototapeter för barnrum, här finns alternativ som passar alla olika typer av rum - från köket till garaget. Ta en titt och låt dig inspireras!

Michael Kors-klockor

11 jul 2014

Michael Kors är en amerikansk designer som kanske är mest känd för att designa klassiska idrottskläder för kvinnor, men som även tillverkar en rad andra intressanta kläder och accessoarer. Och hans arbete har verkligen lönat sig - i 2014 meddelade tidningen Forbes att han blivit den senaste modemiljardären, d.v.s. att hans personliga tillgångar överstigit en miljard dollar. Hisnande, eller hur?

Hur som helst, även om Michael Kors har blivit ett stort och populärt namn är det inte alltid helt enkelt att hitta butiker som säljer hans produkter, särskilt när det kommer till de snygga Michael Kors-klockorna.

Ta till exempel Michael Kors klockor Stockholm - det är trots allt Sveriges huvudstad det rör sig om, så man skulle kunna tro att det gick att köpa Michael Kors klockor i ett tjogtal affärer, men som man ser på länken ovan så finns det endast fyra butiker i Stockholm som säljer Michael Kors klockor i Stockholm: en på Söder (Maritza-Götgatan, Götgatan 42) och tre i City/ÖStermalm (My Closet i Sturegallerian, Nathalie Schuterman på Birger Jarlsgatan 5 och Scaasi Stockholm på Karlavägen 59).

Det finns alltså valmöjligheter men samtidigt så är det inte helt enkelt att hitta Michael Kors-klockor. För oss - och vi är fler än vad man kanske tror - som vill ta på sakerna innan vi köper finns det fyra butiker som vi kan vända oss till i Sveriges huvudstad.

Som tur var så är butikerna ganska nära varandra, så det går att hinna med flera stycken under en och samma shoppingrunda - vilket är en bra sak. Så nu vet du hur som helst var du kan hitta klockor från Michael Kors i Stockholm!

XL Flytt i Göteborg: en superflyttfirma!

10 jul 2014

Jag har aldrig haft en så positiv flytt som för några veckor sedan, när jag och min man och två barn äntligen flyttade ut till vårt nya hus två mil utanför Göteborg. Det var en dröm som vi haft länge, att bo i ett eget hus en bit utanför city, att bo på ett ställe där luften är lite renare men samtidigt tillräckligt nära för att det inte ska bli alltför krångligt att få ihop pusslet lämna på dagis - jobba - hämta på dagis - handla. Och nu blev drömmen äntligen verklighet.

Efter att ha fått rekommendationer från vänner anlitade vi XL Flytt i Göteborg, en flyttfirma som vi fått höra mycket goda saker om. De ordnade fram såväl flyttgubbar som flyttbil och tog i princip hand om allting. Min man hjälpte till att bära ur sakerna från vår lägenhet, medan jag tog emot i huset och instruerade var alla saker skulle placeras.

Det gick sjukt smidigt, och personalen på XL Flytt var kanontrevlig. De gjorde allt utan att knussla och dessutom såg man att de var proffsiga på sättet de bar sakerna på, det var inget slit och släng och hafs utan det var ordning och precision. Det gjorde att jag direkt slapp den oro jag hade över att våra värdefulla ägodelar skulle gå sönder i transporten.

Allt som allt så var nog detta den bästa flytten jag hittills varit med om och jag rekommenderar XL Flytt varmt till alla er som söker en superflyttfirma i Göteborg!

Fynda täckbyxor på våren

26 jun 2014

Passa på att fynda nu när vinterkläderna är billiga!

täckbyxorNu när värmen återvänder, dagarna blir längre, sommaren är på ingång och vi har lämnat en, enligt många, allt för lång period av kyla och rusk bakom oss – så är det många som inte tänker på att kylan, regnet och rusket inom loppet av bara några månader åter knackar på vår dörr. Detta kommer inte bli en sådan där cynisk text vars enda syfte är att slå ned modet på alla sommarglada och förväntansfulla svenskar som drömmer och längtar efter sommaren i varje stuga runt om i landet. Nej, denna artikel handlar om hur du så billigt som möjligt kan stå rustad inför den höst som trotts allt kommer komma.

Många stora klädkedjor och partihandlare rear nämligen ut vinterns alla kläder just nu till sådana underpriser att du oftast kan få närmare 4 vinterplagg till priset av vad ett av dem kommer att kosta i det fall du väntar tills mitten av oktober.

Några saker som är viktiga att tänka på emellertid när det kommer till att köpa förra säsongens mode är att en kollektion med uppseendeväckande design ett år för sent bara är gammal – retro känslan uppstår inte fören det förflutit minst 20-år sedan en viss stil var på modet. Viktigt att ha med sig är även att dem flesta av oss tenderar att tappa vikt här på vår- och sommarkanten för att sedan under hösten och framförallt vintern lägga på oss dem igen. Så för att du inte skall stå där i höst med ditt nyinhandlade plagg och inse att du ej kan använda det till någonting vettigt mer än som extra fönsterisolering är det bra att tänka på följande saker:

 1. Täckbyxor och vinterjackor kommer bäras av dig när du har betydligt mer kläder på dig än vad du med all sannolikhet har vid provtillfället. Var därför inte rädd för att ta ut svängarna och köpa två till tre storlekar större än vad du just nu känner dig behöva.

 1. Då sommarrean precis som alla andra reor oftast jobbar med %-satser vid nedsättningen av priset kan det kanske vara bra att passa på att unna dig något extra. En jacka som i vanliga fall kostar 6000:- kostar ”bara” 3000:- vid halva priset. Fortfarande mycket pengar såklart, men ha i åtanke att ett rejält utomhusplagg som vinterjacka eller täckbyxor lika mycket bör ses som en investering som ett köp av klädesplagg. En rejäl täckbyxa av hög kvalitet kommer att hålla många säsonger, vilket inte är fallet med dem billigare modellerna.

 1. Köp tidlösa plagg med ett utseende som inte kommer att vara förlegat när vintersäsongen inträder. Ett hett tips är därför att kolla in så kallade ”skalbara plagg”. Dessa är oftast sådant som bara friluftsmänniskor och fjällvandrare bryr sig om att läsa på om. Bland annat pga. dem tenderar att springa iväg i priset. Men som jag redan påpekade i punkten ovan så är hela poängen med sommarrean på vinterplagg att införskaffa sådant som i vanliga fall är för dyrt för oss till överkomlig peng.

Ta därför gärna tillfällit i akt att undersöka dessa underbara uppfinningar som i sin design är rena rama ingenjörskonster. De andas och släpper ut din egentillverkade fukt, samtidigt som de håller fukten utanför kläderna just utanför – även om du så går runt i snöstorm. Det är ju det dem är tillverkade för. Fördelen med skalbara täckbyxor och vinterjackor är dessutom att du kan använda delar av dem på hösten för att sedan bygga på var efter kylan påtar. Samtidigt som de oftast är väldigt stilrena och neutrala i sin design vilket innebär att det du köper nu inte är gammalt vare sig nu i vinter eller dem kommande åren.

Få hjälp med storstädning i Stockholm

8 jun 2014

StorstädningLåt proffsen göra grovjobbet

Alla är bra på något och i en perfekt värld får alla ägna sin tid åt just det de gör bäst. Vi har inte riktigt nått dit än, men alla steg i rätt riktning är bra. När du lägger din tid på jobb, familj och stimulerande fritidsaktiviteter så kan Städenergi ta sig an uppdraget att se till att ditt hem alltid är rent. Just städning är nämligen ett nödvändigt ont för de allra flesta, medan det är just vad personalen på Städenergi gör bäst.

Städenergi är ett väletablerat städföretag i Stockholm som är trygga i det att de ger en 100 % nöjd-kund garanti på alla städuppdrag för såväl privatpersoner som företag. Skulle du alltså inte vara nöjd med städningen så åker personal från Städenergi tillbaka till dig inom 48 timmar och fortsätter städa tills du är helt nöjd.

Mer än bara flyttstädning

Att anlita en städfirma för flyttstädning när man ska städa ur ett hus eller en lägenhet man flyttar från har varit ganska vanligt redan i många år, men andelen hem som nu för tiden nyttjar städtjänster också för regelbunden hemstädning och storstädning i Stockholm ökar markant. Det är inte längre för dyrt, utan tvärtom. Den tid man sparar in på att slippa städa kan man lägga på extra arbetstid eller dyrbar egentid - för att inte tala om den värdefulla tid man får loss att spendera med familjen!

Städenergi hjälper dig med saker som:

 • Fönsterputsning
 • Hemstädning
 • Flyttstädning
 • Visningsstädning
 • Byggstädning

Tack vare RUT har du råd

RUT är en skattelättnad som är en av de stora anledningarna till varför allt fler tar sig råd med städhjälp. Man får själv stå för halva arbetskostnaden, men andra halvan står alltså staten för - och detta är giltigt för summor upp till 100 000 kronor per skattebetalare och år. Man får alltså upp till 50 000 kronor i RUT-avdrag per person och varje år förnyas summan.

Städenergi hjälper dig med alla detaljer kring RUT.

Snabbt ska det gå!

24 maj 2014

Snabbt ska det gåHur många av er har inte hamnat i situationen där lönen inte räcker till!? Då lånar de flesta av sin familj eller av nära vänner, men när det inte är ett alternativ så kan ett mindre lån, kallat snabblån, vara en god idé. När man söker snabblån kan det vara bra att veta några grundläggande fakta först. Det görs för det första en kreditkoll som innebär att dina inkomster, eventuella anmärkningar etc . kontrolleras. Detta för att snabblånegivaren ska kunna avgöra om din ekonomi tillåter ett snabblån.

Först måste du också välja belopp att låna och hur lång avbetalningstid du vill ha. Det kan skifta mellan bara några veckor upp till flera månader. Beloppen brukar ofta inte vara större än 10 000 kr. Du bör också under ansökningen få tydlig information om hur mycket snabblånet kommer att kosta samt vilka villkor som gäller. Var noga med att läsa allt som presenteras och missa inget, det gäller att inte gå med på något som du inte kan upprätthålla.

Slutligen när du har fått pengarna, det brukar bara ta några timmar beroende på vilken bank du har, så är det enda du behöver tänka på att betala tillbaka hela snabblånet i tid. Detta är av yttersta vikt för att du inte ska råka på några onödiga utgifter för försenad betalning.

Inred ditt badrum rätt

21 maj 2014

badrumNär du ska inreda ditt badrum i Göteborg kan det vara bra att få lite inspiration och idéer. Kanske har du en färdig idé över hur du vill att ditt badrum ska se ut eller så är du lite osäker, att inreda ett badrum kräver lite tid och eftertanke. En bra idé för att få inspiration är surfa runt på inredningsbutiker i Göteborg som är specialister på just badrum. Du kan också kolla upp vilka inredningsmässor som är på gång och kanske besöka en. Att få titta och känna på olika material och inredningsdetaljer på plats brukar vara bättre än att titta runt på nätet.

Gör fint med små medel

Kanske har du just renoverat ditt badrum färdigt och det ser lite kalt och tråkigt ut? Oroa dig inte, det finns en uppsjö av produkter som kan förhöja både stämning och utseende på ditt badrum. Fluffiga frottéhandukar i vackra färger, väldoftande tvålar och oljor, blommor och tandborstmuggar är några av dem. När man ska sätta sluttouchen på badrummet efter sin renovering så är det ofta bra att tänka i färger, vilka färger passar i just ditt badrum? Har du ett färglatt kakel eller övrig inredning så kanske detaljer i mer diskreta färger passar bäst. Har du däremot en ganska stilren och klassisk stil så fungerar klara och starka färger. Vill du mixa hej vilt så fungerar det lika bra, i slutändan så är det du som bestämmer hur ditt badrum ska se ut.

Tänk på städmöjligheten

Ett badrum ska av hygienska skäl hållas fräscht och det är därför bra om det är så lättstädat som möjligt. Det kan vara lockande att överbelamra badrummet med fina mattor, växter och möbler som gör att det ser roligare ut, men en bra idé är att ha en inredning som är enkel och/eller flyttbar. Mycket textilier och möbler samlar smuts och gör det svårare att komma åt att städa. Man kan som sagt göra mycket med små medel och inredningsdetaljer som roliga tvålkoppar, tvålar och handdukar. Lycka till med inredningen av ditt badrum i Göteborg, ta gärna hjälp av: badrumgöteborg.net!

← Äldre inlägg