Artikelkatalog & blogg Possible

Kickoff i Malmö - Drifting

17 apr 2015

Kickoff i Malmö

Det finns mycket som man behöver tänka på när det är dags att för att arrangera en kickoff. Det är bra om man har ett tema som kan uppskattas av besökarna för att det ska bli lyckat. När du anlitar Pony Drift så erbjuder de dig skräddarsydda paket för event och kickoff. Med hjälp av dem kan du vara säker på att din kickoff blir allt det du förväntar dig att den ska bli. Om något av deras skräddarsydda paket inte passar dig så är de villiga att modifiera dessa efter dina behov och önskemål om ditt event. Deras mål är nämligen att du eller ni ska bli så nöjda som möjligt. De vill därför att ni ska få allt det som ni förväntar er av en kickoff. När det är era drömmars event så är möjligheterna oändliga, oavsett vad ni förväntar er av ert event så bör ni ta upp det när ni bokar Pony Drift. Då kommer de att göra allt för att det ska bli verklighet.

En passande kickoff

Beroende på vad ni är för grupp kan det vara både lätt och svårt att hitta en passande kickoff. Om ni är en grupp där alla är i liknande åldrar med samma intressen är det oftast väldigt lätt att skapa ett passande event för er, men om ni däremot är väldigt olika så kan det vara svårare. Däremot har Pony Drift erfarenhet av detta och de kommer att skapa ett event som passar för alla inblandade. De kommer även se till att alla får ut det mesta för att öka sammanhållningen för er som grupp och stärka banden. Även när du enbart letar efter inspiration till en kommande kickoff så kan du ta dig en titt på deras hemsida. Där kan du även läsa mer om hur du gör din kickoff i Malmö oförglömlig. Drifting är ett bra alternativ för alla typer av medarbetare. Detta går ut på att du på en racerbana kör en sportbil och medvetet tappar fästet med bilen mot underlaget på racerbanan medan du trots det bibehåller full kontroll över bilen. Det ger en adrenalinkick som skapar sammanhållning samtidigt som det är fantastiskt roligt och ni får en chans att pröva de svåraste kurvor i hög fart.

Det finns även caféer och restauranger enbart någon minut från Malmö Drifting, vilket ger er en chans att göra detta till en heldag där ni får njuta av er kickoff.

Tryckeri utvecklar unika varumärkesprofiler för framgångsrik marknadsföring

16 apr 2015

tryckeri i växjö

Det finns en stor mängd av olika trycksaker och de är precis lika aktuella i dagens moderna samhälle som på tiden innan internet. Tryckt material fyller fortfarande en stor funktion i fråga om profilering och marknadsföring av ett varumärke. Internet må vara en väsentlighet idag, men det är trots allt viktigt att synas i ett passande forum. Därför är fysisk reklam kombinerat med virtuell marknadsföring oftast det absolut bästa alternativet för såväl privatpersoner som företag. På KST Infoservice i Växjö arbetar erfaren personal dagligen med att ta fram unika produktlösningar och tar sig an olika projekt oberoende dess storlek och omfattning.

Enbart på den svenska marknaden finns en uppsjö av varumärken och därför är det ytterst viktigt att skapa en exklusiv varumärkesprofil. Når affärsidén inte ut på rätt sätt spelar det ingen roll hur bra den är. En viss del av affärsidén och varumärket kan skötas genom sociala medier, men för att nå stor framgång krävs i de flesta fall hjälp av sakkunniga. Forskning visar att det är varumärkesprofilen som är avgörande för framgång, vilket gör det extremt viktigt att skicka ut signaler som når rätt målgrupp och följer aktuella trender. KST Infoservice har erbjudit sina tjänster i tiotals år och är sanna föregångare vad gäller såväl kvalité som metoder och produktutbud. Personalen sköter sitt arbete vaksamt och hårt för att leverera optimala slutprodukter åt sina kunder.

Självfallet är det en stor fördel om kunden kan välja ett företag som sköter hela processen kring marknadsföring. Tryckeri KST Infoservice anlitas ofta av sina kunder som en sammanställare av varumärkesprofiler eller kampanjer och som tryckeri, vilket innebär att kunden får allt som behövs i en detaljerad helhetslösning. Kunden vinner på detta sätt mycket ur en ekonomisk aspekt och kan känna sig trygg när uppdraget är samlat hos ett enda pålitligt företag.

KST Infoservice i Växjö

Tryckeriet KST Infoservice i Växjö har ett utav regionens största utbud av produkter. Sortimentet av produkter anpassas efter kundens behov om det inte finns en passande paketlösning. Tryckeritjänsterna är omfattande och består bland annat av tryck och prints, framtagning och analys av varumärkesprofiler, expo och IT. Oberoende uppdragets omfång utförs samtliga projekt med en stor kapacitet och en vass skärpa för att resultatet skall uppfylla de krav som kunden ställer. Arbetsdagarna på KST Infoservice går ut på att stärka, utveckla och ta fram olika varumärkesprofiler med mål att stimulera kundens verksamhet. Expertisen inom området är brett och som ett avancerat tryckeri hjälper den erfarna personalen till med allt inom storformat, IT och trycksaker.

Inom just genren trycksaker finns otaliga förgreningar. Med hjälp av kunnighet och modern teknologi trycker KST Infoservice allt från böcker till visitkort och flyers. Det finns även möjlighet att trycka i storformat om kunden är i behov av pop-ups, jättebilder eller banderoller. Övriga tjänster som kunden kan ta del av är verktyg inom IT, såsom QR-koder, E-Tool och crossmedia. Utöver detta finns även ett brett sortiment av expoprodukter i form av broschyrställ, podium, plastkort, lackomslag och stripning av bilar.

Plastikkirurgi - Ett populärt val som påverkar ditt utseende

9 apr 2015

plastikkirurgi i göteborg

Plastikkirurgi är något som sedan länge har varit ett populärt val vid förändringar av ditt utseende. Nu används inte bara plastikkirurgi till förändringar av personers utseende, utan även till hjälp att återskapa en persons tidigare utseende vid en eventuell olycka eller händelse som på något sett skadat eller förändrat ditt utseende. I vilket fall sker all plastikkirurgi av utbildad och erfaren personal som antingen arbetar på en plastikklinik eller på ett sjukhus. Många av de plastikkirurger som jobbar på sjukhus, har även en egen klinik för att de arbeten som sker på sjukhuset inte kommer upp till personens fulla potential när det gäller arbetstimmar.

Vanliga områden där plastikkirurgi används

Eftersom människan generellt sett är väldig känslig när det gäller sitt utseende, utförs de flesta operationer inom plastikkirurgi på privata kliniker, och den största delen av dessa klinikers kunder är kvinnor. För den saken inte sagt att det inte finns män som utför plastikkirurgi. På en plastikklinik erbjuds det många olika typer av operationer och behandlingar. En av de vanligaste är bröstförstoring för kvinnor.

Orsaken till detta tros vara att männen i samhället ser en kvinna som mer kvinnlig och attraktiv om de förser sig själva med stora bröst. Detta är i alla fall vad männen tror. Nu är inte detta helt sant då de kvinnor som besöker en plastikklinik oftast anser att deras kropp är personlig och det påverkar deras självförtroende att leva med något som de själva inte är nöjda med. Detta är då den rätta anledningen att göra ingrepp på sin kropp i form av plastikkirurgi.

Gerlee Plastikkirurgi när du vill förändra ditt utseende

I Göteborg finns det en av Sveriges bästa och mest erfarna plastikkliniker, Gerlee, när det gäller plastikkirurgi. Hos plastikkirurgigöteborg.nu kan du som kvinna eller man få hjälp med alla de betydliga eller obetydliga fel du anser att din kropp är beskaffad med. Här erbjuds alla typer av behandlingar och plastikkirurgi. De tjänster som finns är bröstförstoring eller bröstförminskning, fettsugning för mage och lår, ansiktslyftning, näsplastik, hakimplantat och fettransplantation samt många flera mindre och större ingrepp.

Något annat som även erbjuds är tandblekning, som egentligen inte är något ingrepp i din kropp överhuvudtaget men bidrar till att göra dig vacker inför dig själv och din omgivning. Funderar du på att utföra något som genom i operation förändrar ditt utseende och kropp? Ta det säkra och professionella alternativet och kontakta Gerlee Plasikkirurgi för en konsultation angående dina behov och önskemål.

Transport - När du ska transportera stora eller små saker

8 apr 2015

transport i malmö

Har du ett enstaka transportbehov, eller behöver du en helhetslösning för ditt företags transportbehov? Oavsett om dina transportbehov är löpande eller enstaka, är det viktigt för dig att anlita ett pålitligt företag som kan sköta att transportera de föremål som du behöver transportera. Ett bra företag inom gods och transport ska kunna ge dig bra priser på både enstaka transporter och löpande behov av transport.

När du letar efter ett företag för dina behov av transport, ska du söka efter branscherfarenhet, att erforderliga certifikat finns vid eventuella behov samt att priset är av konkurrenskraftigt slag på dagens marknad för transporter. Det är också av essentiell vikt att du kan lita på ditt transportbolag i form av säkra transporter. Dina försändelser ska kunna få en tidsangivelse som håller och levererar din transport av produkter eller dokument i den tid som anges.

Detta utgör grunden för en bra samarbetspartner. Om de sedan innehar ett bra system gällande bokningar av dina transporter online som är användarvänligt och enkelt att förstå är detta en fördel som visar att ditt transportbolag tänker på sina kunder i första hand. MX Transport är ett bolag som sätter dig som kund i centrum när det gäller allt som du behöver transportera.

Bra service

transportmalmö.net får du den service du behöver från start till målsnöre när det gäller alla typer av försändelser. Detta bolag har bred erfarenhet inom transport av alla typer. MX Transport åtar sig att leverera dina brevförsändelser, paket och övriga försändelser oavsett vart i Europa dina försändelser ska.

Hos MX Transport indelas de transporter du kan välja mellan i Lokala transporter i Malmö regionen, Timkörning, dagliga transporter i slinga samt långkörning till de flesta länder i Europa. En kombination av bra service, många transportlösningar och ett enkelt och användarvänligt bokningssytem online, gör MX Transport till ett komplett transportbolag som du alltid kan lita på och ge dina uppdrag till. Oavsett dina behov är det alltid skönt för dig som kund och dina behov att veta om dina försändelser hanteras väl och kommer fram på angiven tid. Detta är A och O när det gäller en bra transportservice.

Städföretag får ökad mängd arbete

7 apr 2015

städföretag i göteborg

Det blir allt vanligare att man anställer ett städföretag till att städa hemma hos sig. Den största anledningen till denna stora ökning tros bero på att allt färre personer har tid att städa sina hem eftersom de är så upptagna på sina arbeten eller helt enkelt med att ta hand om sina familjer.

De vanligaste kunderna hos städföretagen är äldre personer som har svårt att städa eftersom det är väldigt ansträngande för dem, samt småbarnsfamiljer. Småbarnsfamiljer har det inte alltid så lätt att få vardagen att gå ihop eftersom det är så mycket man ska tänka på och allt ska stämma ihop perfekt för att livet ska kunna flyta på i en behaglig takt.

Städföretag har nyligen fått utökade krav gällande Städ & Golvteknik. Detta eftersom att man vill säkerställa att företagen har den rätta kompetensen för att städa hemma hos andra, men det är också ett verktyg för att sålla bort de oseriösa företag som finns där ute på marknaden.

Den här branschen domineras av ett par olika aktörer, och det har den gjort väldigt länge nu. Det är troligen därför man kan se allt fler mindre bolag som försöker slå sig in på marknaden och sno åt sig marknadsandelar av dessa stora bolag. Detta är en trend som man har kunnat se nästan överallt i samhället den senaste tiden, och det tyder på att det finns människor som är redo att slåss för att slå sig in på marknaden inom en viss bransch.

Godkänt städföretag

För att bli ett godkänt städföretag måste bolaget uppfylla krav, och personalen måste ha avslutat vissa utvalda utbildningar för att bli legitimerade städare och på så sätt vara auktoriserade att arbeta för ett städföretag. Det är viktigt att alla krav uppfylls eftersom städbranschen är en väldigt känslig bransch och de som anlitar städbolagen är oftast väldigt måna om att de anlitar rätt personer.

Det återstår att se om den här trenden med att städbolagen får allt mer arbete fortsätter att öka även i framtiden, men som det ser ut just nu kommer den fortsätta att öka under ett bra tag framöver, och troligtvis kommer allt fler städbolag att ta sig in på marknaden som försöker sno åt sig marknadsandelar av de andra aktörerna.

Behöver du en städfirma?

1 apr 2015

städfirma göteborg

När man har ett företag som går bra är det sällan man vill lägga tid på att göra annat än just att arbeta. Det kan vara så att man inte heller har tid över från själva arbetet och då kan lokalerna lätt bli smutsiga. Det finns ingen som vill arbeta i smutsiga lokaler men som tur är finns det hjälp att få. Om ditt företag är beläget i Göteborg går du simpelt in på Städ & Golvteknik för att anlita en städfirma som sköter det praktiska i att alltid hålla lokalerna rena så att du slipper städa.

De kan hjälpa till med offentliga lokaler, kontor och butiksstädning. Denna städfirma sköter all städning på ert kontor så att det alltid är rent och fräscht när ni anländer på morgonen, samt när ni vill bemöta kunder i era lokaler. Det är viktigt att man kan ge ett bra intryck till kunderna och detta gör man just med imponerande och rena lokaler. Möbelarrangemanget är nämligen inte det enda som spelar roll, utan hur rent ni har i era lokaler indikerar även på huruvida ni har en ansvarskänsla eller inte.

Anlita en städfirma

Att anlita en städfirma som städar åt en är därför en perfekt lösning för dig som inte har tid att städa ditt kontor själv. Man kan anlita en städfirma efter behov, det vill säga bara tillfälligt eller mer kontinuerligt. Det bästa är om städfirman städar era kontor ett flertal gånger i veckan så att det alltid är rent, men detta är helt efter era behov. Ni kanske har vissa dagar då ni känner att ni vill sköta städningen själva. Det kan ha med typer av sortering att göra som ni inte vill att er städfirma ska göra. Då går det att göra en avtalsplan på hur ofta ni vill ha det städat i era lokaler samt vad det är som ska ingå i städningen.

Det behöver varken vara dyrt eller omständligt att alltid ha det rent på kontoret, tvärtom. Anlitar ni ett städföretag får ni ofantligt med fördelar och mer tid som ni kan lägga på annat inom företaget istället för att städa era lokaler.

Att få ett arbete genom rekrytering

31 mar 2015

Rekrytering Göteborg

Det är mycket som skall passa in när man som arbetssökande söker ett jobb. Att ha ett bra uppställt CV är mycket viktigt för att rekryteraren lätt ska kunna ta ställning till om man passar för arbetet eller inte. CV:t skall vara så detaljerat som möjligt och helst vara uppdaterat, så att alla arbeten som man har innehaft finns med i det. Utöver detta skall man alltid ha ett personligt brev som är anpassat till den tjänst man ansöker om.

På arbetsförmedlingen finns datorer med de jobb som är lediga för rekrytering. Där kan man lätt hitta det arbete och den arbetsplats som passar för de meriter man har. Vissa företag rekryterar arbetssökanden via nätet, genom särskilda hemsidor där de lägger ut sina lediga jobb via annonser. Arbetssökande personer kan prenumerera på dessa tjänster genom att ange sin hemort och vilken typ av arbete som önskas. Dessa sökord gör sedan att sidorna sänder ut e-post när ett specifikt arbete finns ledigt inom den angivna branschen där den sökande bor.

Är man anmäld hos arbetsförmedlingen på den ort där man bor, måste man acceptera de jobb som ens rekryterare erbjuder. Annars riskerar man att bli utförsäkrad från arbetslöshetskassan. De jobb som rekryteraren erbjuder måste vara anpassat till den arbetssökande, så att det passar för denne, samt att det skall ligga nära det område där man bor. Man är inte tvungen att anta ett arbete som har en väldigt lång resväg till arbetsplatsen, men det kan vara en fördel att ändå göra detta för att trots allt ha en större chans till att få ett jobb.

Rekryteringsföretag

Det finns speciella rekryteringsföretag som annonserar via arbetsförmedlingen för att nå ut till de arbetssökande. Dessa företag ställer ofta mycket höga krav på de arbetstagare som de vill skall få det aktuella jobbet. Man skall därför ha en väldig tur om man till att börja med blir inbjuden till en intervju genom dem och ännu större tur om man skall få jobbet som de rekryterar till. De har en väldigt hög utsållningsprocent och oftast är de jobb som de rekryterar till inom ett visst specialområde.

Om man bor i närheten av Göteborg, kan man gå in på rekryteringgöteborg.se, vilket är en jobbakut som funnits sedan år 1996. De arbetar med att se till att så många arbetssökande som möjligt kan få ett jobb inom den bransch som de har meriter för och att se till att företagen får rätt kompetens bland sin personal. Företaget arbetar alltså både för arbetssökande och arbetsmarknaden i Göteborg, dess omnejd och resten av västra Sverige.

Olika typer av fönsterputsning

30 mar 2015

Den mest vanliga formen av fönsterputsning sker med hjälp av trasor, då man putsar fönsterna för hand. Man använder då gärna diskmedel eller ett särskilt putsmedel som helst ska innehålla ammoniak. Det är viktigt att man använder en torkduk eller en disktrasa som inte luddar, för att få ett så bra slutresultat som möjligt.

Om man vill putsa sina fönster vintertid, är det särskilt viktigt att putsmedlet innehåller ammoniak, så att medlet inte fryser till is på fönstren. Man kan även använda ren sprit vid dessa tillfällen. Har man diskmedel, bör detta vara extra fettlösligt, då fönstren ofta är förorenande av bilavgaser och andra luftföroreningar. Ibland kan fönstren bli flammiga om man tvättar dem med en torkduk eller en disktrasa. Då kan man med fördel efterputsa fönstren med vanligt tidningspapper. Det är viktigt att se till att man inte repar fönstren på något sätt när man tvättar dem. Därför bör de trasor eller dukar som man använder helst vara av bomull som är väl tvättade för att inte vara hårda.

Fönsterputsare

Nuförtiden använder fönsterputsare en fönsterskrapa istället för att putsa för hand. Det är då viktigt att man är stadig på handen när man skrapar bort vattnet från fönstret. Detta för att man inte skall få fula vattenränder på fönsterytan. Om detta skulle uppstå, kan man efterputsa med en mjuk duk, luddfritt hushållspapper eller vanligt tidningspapper. Fönsterputsarna inleder tvätten genom att blöta ner fönstret med ett verktyg som är en filt- eller skinnmopp. Denna sitter ofta på en lång stång för att man skall kunna nå alla fönster som är placerade på högre höjder. Ibland måste fönsterputsaren använda en lyftställning att stå på, särskilt om fönstren sitter på en högre byggnad eller en skyskrapa. Denna ställning kan hissas uppåt och nedåt för att man ska komma åt alla fönsterytor. Rör det sig istället om en villa, räcker det oftast med en hög stege.

Gäller det treglasfönster eller kopplade fönster, måste man först skruva isär dessa, så att man kommer åt att tvätta både mellan fönstren och på ut- samt insidan. Har man persienner, kan dessa behöva kopplas ner så att man når hela fönsterytan. Det finns många företag som erbjuder hjälp med fönsterputsning. Det kan vara bra att anlita dem om man har många fönster som behöver putsas, särskilt när man har treglasfönster eller kopplade fönster, då detta medför många fönsterytor att tvätta.

Hyra bil: ett par tips

30 nov 2014

När man ska hyra bil finns det en rad olika saker som kan gå fel - från att bilen man hyrt inte finns på plats till att man råkar ut för oförutsedda avgifter (till exempel kan vissa uthyrare kräva att man deponerar hela självriskbeloppet för att få hyra bilen, vilket gör att man kan få ligga ut med flera tusen kronor under hyresperioden).

Det första man bör tänka på är att man inte hyr en konkret bil, utan en bilklass - om reklamen till exempel visar en VW Passat är det inte alls säkert att man kommer få en Passat när man kommer fram, utan man kan lika gärna få till exempel en Ford Mondeo eller annan likvärdig bil. I vissa fall kan man avtala om en specifik modell, men i allmänhet får man en bil ur den klass man beställer i. Ford, Volkswagen eller Toyota - det är inget man styr över, så särskilda önskemål bör man ta direkt vid beställningen.

Sedan gäller det att läsa alla villkor noga. Standard är till exempel att man ska ha haft körkort i två års tid utan avbrott för att få hyra. Gäller det dyrare lyxbilar kan kraven ligga ännu högre, till exempel att man måste vara minst 28 år gammal och ha haft körkort i minst fem år utan avbrott. Vissa uthyrare accepterar även uthyrning av bilar till "nya" förare, men det gäller alltid att läsa villkoren noga. Detta gäller särskilt försäkringsregler och liknande.

När man väl får bilen är det viktigt att göra en inspektion, finns det till exempel några synliga repor eller bucklor? Om ja så bör detta dokumenteras, helst skriftligen men även med bild. Annars kan du få svårt att bevisa att dessa skador inte uppkommit medan du haft bilen. Det behöver inte ens handla om lurendrejeri, utan det kan helt enkelt vara så enkelt som att personen som överlämnar bilen inte har tagit en noggrann titt, och att personen som återfår bilen märker en buckla - och om inget är dokumenterat så är det ju svårt att övertyga denne om att du inte är till skuld.

För att summera, tänk alltid på att du inte hyr en konkret bil utan en bil ur en viss klass, att du alltid ska läsa igenom alla villkor noga, särskilt avseende krav på föraren, försäkringar och dylikt, samt att göra en kontroll av bilen när du får den.

Numera kan man förresten också hyra bil i self-service-automater, något som Hertz varit pionjärer med - se följande Youtubeklipp:

En bra köpguide för restaurangmöbler

17 nov 2014

För den som startar upp en restaurang eller övertar en befintlig restaurang – är det ju viktigt att sätta sin egen prägel på restaurangen. Det gäller i första hand restauranginredning men även utemöbler om restaurangen har serverings möjligheter utomhus under den perioden av året. Det gäller då att både skapa en unik inredning som skiljer sig från andra restauranger, men också som tilltalar en bred publik (eller tilltalar en specifik målgrupp om det nu är det man vill vända sig till) men den skall också vara funktionell, hållbar, tålig och lättstädad.

Att hitta häftiga, unika restaurangmöbler kanske inte är så svårt men om man också vill att de skall uppfylla de andra kraven så blir det inte riktigt lika enkelt längre.

Förutom att det ligger mycket ekonomi i att välja möbler som tål det hårdare slitage som gäller på en restaurang jämfört med hemmiljö och att de underlättar städningen – så går den snabbare och kostar mindre – så är det andra aspekter också.

Man bör skapa ett homogent och bra helhetsintryck och en miljö som gör att man trivs när man äter. Det innebär oftast att man undviker skrikiga färger, udda och kantiga former, stark och kall belysning osv. Om restauranggästen känner sig lugn och harmonisk under maten så återkommer de säkert fler ggr. Tvärtom om gästen upplever miljön som jobbig, ogästvänlig osv.

En så enkel sak som att stolarna skall vara sköna att sitta i och då även för gäster med ”olika stora stjärtar”… alla är ju inte stöpta i samma form. Sitter man skönt smakar maten bättre – och man har säkert större benägenhet att sitta kvar och även inmundiga en efterrätt.

Det finns tom faktiskt en bra köpguide för restaurangmöbler på nätet. Där finns nog det mesta du behöver veta vare sig du funderar på att starta och driva en restaurang eller för dig som redan kommit igång eller dig som övertagit en restaurang.

Det finns bl.a. en separat sektion som ger tips om vad man skall tänka på när det gäller utemöbler för en restaurang. Det viktigaste är nog materialvalet – för att de skall vara beständiga mot regn, sol och luftföroreningar. Det hjälper ju inte så mycket om utemöblerna är jättesnygga precis när man köpt dem för att efter några månader i värsta fall – vara ofräscha och kanske tom trasiga – för att man gjort fel materialval.

Ge ut din bok på Nomen Förlag

13 nov 2014

Har du ett färdigt manuskript som du vill ge ut i bokform? Då rekommenderar vi att du kontaktar Nomen Förlag för att ge ut din egen bok - det är en av marknadens äldsta aktörer som funnits med ända sedan 1990-talet och som samlat ihop mängder av ytterst värdefull erfarenhet. Dessutom har de konkurrenskraftiga priser och mycket tillmötesgående personal.

Nomen kan hjälpa dig precis så mycket som du behöver, eftersom de samarbetar med en rad efarna redaktörer, korrektorer och formgivare. Har du bara ett Word-dokument med ett manuskript som du behöver förädla till en bok? Nomen Förlag hjälper dig. Har du tryckfärdiga filer och vill få ett bra pris för ditt tryck? Nomen Förlag hjälper dig. Oavsett dina behov så kommer Nomen erbjuda dig en bra och kostnadseffektiv lösning.

Att ge ut en bok utan hjälp utifrån kan vara svårt, eftersom det är väldigt många aspekter man måste tänka på. Därför är sådana företag som Nomen Förlag så pass bra och viktiga, eftersom de kan hjälpa alla som vill ge ut en bok med den expertkompetens som de annars skulle få svårt att hitta på en och samma plats. Visst går det att själv söka upp en korrekturläsare, formgivare samt ett tryckeri, men det är billigare och enklare att låta någon som samlat denna kunskap på ett ställe att stå för allting.

Så om du ska ge ut en egen bok kan vi verkligen rekommendera Nomen Förlag, oavsett om du bara ska trycka boken eller om du vill ha hjälp med allt. Nyligen har Nomen också lanserat något som de kallar för Förläggarpaketet, vilket är ett paket som gör att din bok tar samma resa som hos det stora förlaget - med redaktör, korrläsning, marknadsföringshjälp och mycket mer.

Köp rätt skivstång som passar dina övningar

6 nov 2014

En skivstång med vikter är ett billigt och väldigt mångsidigt träningsredskap som kan användas för många övningar. Basövningar som marklyft, knäböj, armcurls samt andra övningar är utmärkta att utföra med en skivstång. För marklyft och knäböj är den nödvändig men för curls och andra liknande övningar kan utföras med en skivstång såväl som hantlar.

Om du kompletterar en skivstång med hantlar och en träningsbänk kan du träna hela kroppen. Tänk på att det finns många variationer av skvistänger i olika längder och former. Enligt ett par guider på nätet, bland annat från denna informationssidan och andra likande finns det tre tjocklekar och längden kan variera mellan 1,2 till 2,4 meter. Stängerna brukar benämnas olika beroende på tjockleken och längden. De som är mellan 25 och 30 mm tjocka och mellan 2 till 2,2 meter kallas för skolstänger. En olympisk stång är 2,2 meter lång och 50mm tjock. Skolstänger är billigare och är de kanske vanligaste på mindre gym samt hemmaträningsutrustning.

Det första du bör fundera på är längden. Skolstänger är utmärkt för de flesta övningar, men kan vara lite klumpiga för armcurls. Det finns kortare stänger som är anpassade för armcurls men de är mindre lämpliga för marklyft, knäböj, bänkpress samt militärpress. En olympisk stång är den som är standard på de flesta gym och är bäst för de större övningarna men är likt en skolstång klumpig för armcurls och likande. En annan regel är att en längre stång har bättre balans när du använder tyngre viker. För de flesta hemmagym är en längd mellan 2 till 2,2 meter att föredra och köpa till hantlar för övningar armcurls och likande.

Tjockleken, det vill säga diametern på stången, påverkar en hel del. Diameterna bestämmer vilka viktskivor du kan använda och om du väljer en ovanlig tjocklek kan det vara svårare att hitta viktskivor. Vidare kan det vara svårt att hitta de tyngre viktskivorna. Utbudet för stänger som är mellan 25 och 30 mm är relativt bra, men det är svårt att hitta de tyngre vikterna. Du bör även undvika att lasta på för tunga vikter på en skolstång. En olympisk stång är tjockare, 50 mm, och anses vara en internationell standard. Stången är tyngre än en skolstång men det finns ett väldigt stort utbud av vikter. Du kan aven använda riktigt tunga vikter efter som stången är tjock och robust.

Om du är nybörjare är det mindre viktigt om du köper en skolstång eller en olympisk stång. I många fall är en skolstång att föredra. Du behöver sällan tunga vikter samt stången väger mindre. En skolstång väger vanligen mellan 11 till 12 kilo jämfört 20 kg för en olympisk stång, vilket gör den mindre klumpig att hantera samt lättare att använda lite vikt. När du blivit lite mer rutinerad kan du köpa en olympisk stång eftersom du förmodligen använder tyngre vikter och är mer van att hantera utrustningen.

Förutom raka stänger finns varianter som är bockade. Bockade skivsänger är korta och liknar till formen ett W. Dessa varianter är specialutformade för ett skonsammare och närmare grepp vid tricepsövningar.

Varför är bareMinerals kosmetika billigare online?

24 okt 2014

När det gäller kosmetika blir bareMinerals mer och mer populärt, vilket inte är konstigt - bareMinerals tillverkas från naturliga produkter och innehåller hudvårdande mineraler, vilket gör att du inte bara ser snygg ut utan även får gratis hudvård på köpet. Härligt, eller hur?

Många har också märkt att man kan köpa billig bareMinerals online, d.v.s. på nätet, i alla fall om man jämför med traditionella butiker. Varför är det så?

Nätbutiker har lägre driftkostnader

En av anledningarna är att nätbutikerna har lägre driftkostnader, det vill säga att de har mindre kostnader för lagerhållning och personal. De behöver inte en flashig butik mitt i city och snygga montrar, de behöver inte flera heltidsanställda som kan konsultera kunderna och som sköter kassan. Allt sker på nätet och om de inte kör dropshopping kan de hålla lager någonstans på landsbyggden där lokalhyrorna är en bråkdel av hyrorna mitt i city.

Hård konkurrens bland nätbutiker

En annan anledning är den hårda konkurrensen bland olika nätbutiker. Ofta har de olika kampanjer och lockpriser, vilket såklart gynnar dig som konsument. Dock kan det vara svårt att jämföra olika butiker, men det finns prisjämförelsesajter som alltid listar vilken butik som har bäst erbjudanden. Detta vet såklart nätbutikerna och detta förstärker också konkurrenserna dem emellan. Om konkurrenten sänker priset med en hundralapp har alla andra full koll på detta och kan mycket väl reagera, något som också sänker priserna.

Detta är de två huvudsakliga anledningarna till att bareMinerals är billigare på nätet jämfört med i vanliga butiker. Prova gärna att handla online själv nästa gång du är ute efter bareMinerals!

Populära detaljen i hemmet med Canvastavla

19 sep 2014

Jag har insett att canvastavlan tar som sagt världen med storm och i de allra flesta hem kan du idag se en eller flera canvastavlor. Det finns de som har en vit duk med ett citat på, det finns de som har sin familj på en stor canvas i vardagsrummet och de som har ett antal små canvastavlor på väggen för att bygga en fotovägg på modernt sätt. Det roliga med canvastavlor är att allt är möjligt. Denna enda som sätter gränser är du själv. Det går inte att få för många och det kan nästan inte bli fel, det skulle vara ett olyckligt tryckfel i så fall men en sådan situation brukar alltid lösa sig tillsammans med företaget.

Varför ska just du framkalla en canvastavla då? För att du förtjänar att fortsätta njuta av känslan som finns i dina fantastiska fotografier, de gör sig bra på datorn och funkar på Facebook men ingenting går upp mot att se de på väggen varje dag. Att mötas av synen när du stiger ur sängen på morgonen och att somna in till lyckan i bilden varje kväll. Det bästa av allt är nog att det är just du själv som tagit fotografierna. Allt fler online tryckerier erbjuder nuförtiden framkallning av canvas och därför är det viktigt att välja rätt företag genom att analysera dem. Jag har själv beställt canvastavlor från Canvas of Sweden och är mer än belåten. Många tryckerier erbjuder flera olika produkter kombinerat med canvas, medans Canvas of Sweden tillverkar enbart canvastavlor. Att de kan sin nisch bevisar de även genom att erbjuda låga priser inklusive svensk kund garanti vid köp. Det finns väldigt många olika kanvas material, ju grövre tyget är desto finare blir kvalitén på tavlan när den sträcks ut och spänns runt kilramen.

Bildelar

15 sep 2014

Ibland händer saker i livet som påverkar ens vardag och alla dess komponenter. Mycket saker som händer i livet kan påverka din bil och du kan komma att behöva utöka den med flera olika bildelar. Ni kanske väntar tillökning i familjen? Då behöver ni helt plötsligt leta efter en ny bilbarnstol, ett otroligt viktigt köp ni kommer göra som påverkar ert barns säkerhet. Eller du kanske har landat ett nytt jobb i en annan kommun på pendelavstånd?

Då behöver du både se till att alla bildelar är säkra och fungerar som de ska, och kanske även köpa till någon extra bekvämlighet, så som en mugghållare för morgonkaffet. Det kan göra de långa, tråkiga åkturerna varje dag lite roligare och händelserika. Dessutom kan det höja värdet ganska mycket vid en eventuell framtida försäljning, då det är något som är uppskattat vid många bilaffärer.

De flesta bildelar går att köpa i speciella affärer, men man kan även gå in på www.chassit.se och se på deras hemsida och butik. Då kan man även passa på att läsa recensioner om olika bildelar. När det gäller till exempel bilbarnstol är säkerheten en avgörande faktor, och man vill ju inte av misstag råka köpa en stol som inte fått bra betyg i olika tester. Att lära av varandras misstag när man köper bildelar är fördelaktigt både vad det gäller att få bästa produkt för bästa pris och dessutom få en produkt med hög säkerhet.

Det kanske inte är lika viktigt när det kommer till att köpa en mugghållare, men man vill ju trots allt inte köpa något som går sönder om en vecka.

Om det är någonting på din bil som har gått sönder och behöver bytas ut, till exempel en generator, kan du själv köpa den och andra bildelar på nätet. De går sedan att ta med sig till din lokala bilmekaniker för att få ditmonterade på ett säkert och professionellt sätt. Då behöver du endast betala för arbetstiden mekanikern lägger ner, och inte vänta på att hen ska skicka efter bildelarna. Är du lite händig kan du även såklart byta ut olika bildelar själv, det kan kännas som en stor vinst när det väl är klart, både för självförtroendet och för plånboken. Det viktigaste att tänka på är alltid att bilen är säker att köra med för alla, både för dig som kör bilen, de som åker med och de trafikanter ni möter där ute på vägarna.

← Äldre inlägg