Artikelkatalog & blogg Possible

Unna dig en stunds avkoppling med massage

29 jan 2016

Som artikelkatalog, så tar vi upp vitt skilda ämnen och ibland återkopplar vi till sådant vi redan skrivit om. Vi har tidigare rekommenderat massage i Malmö, men för er som bor i andra delar av Sverige och söker en massage i Göteborg eller i någon annan stad har vi ett hett tips. Det är att besöka Timecenter.com. Via dem kan du nämligen hitta massörer över hela Sverige. Det är bara att klicka i vilken stad du vill hitta dem i, sedan får du en lista på alla som är anslutna. Därefter är det bara att gå in på den sida som intresserar dig och boka en massage. Massage är bra för både kropp och själ och är ett bra sätt att sätt motverka stress och trötthet. Massage kan även lindra smärta och med en regelbunden massage får du även en kropp som blir mjuk och rörlig.

Olika varianter av samma sak

Massage finns i en mängd varianter. De flesta leder till samma slutresultat, en kropp och ett sinne som mår bra. Klassisk massage är bra om du aldrig testat att bli masserad innan. Sedan finns andra varianter av massage som är lite mer avancerade. Japansk setaimassage, underlättar den naturliga läkningsprocessen i din kropp och Thailändsk massage utförs oftast utan olja och gör att du kommer känna dig mycket avslappnad i kroppen. Det finns även taktil massage, idrottsmassage med mera. Samt att det finns lite lyxigare varianter så som chokladmassage och hot stone massage.

Fakta om städfirma

16 jun 2015

städfirma

Man måste städa i sitt hushåll för att hålla en duglig standard. Om man inte städar regelbundet finns det risk att småkryp och ovälkomna bakterier frodas. Detta kan faktiskt medföra allvarliga sjukdomar, som till exempel hudsjukdomar i form av eksem eller luftvägssjukdomar. I dammet som finns i hemmen finns små mikroorganismer och kvalster. Det är sådana varelser som inte syns med blotta ögat, men finns där likväl. Dessa djur medför egentligen ingen fara. Om man inte städar under en längre tid kan det uppkomma mer oönskade djur som man faktiskt kan se med det mänskliga ögat. De är inte bara skadliga för hälsan utan hushållet blir inte lika hemtrevligt.

Fakta om städfirma

En städfirma är ett företag som utför städtjänster för privatpersoner eller företag. Det är för många ett heltidsjobb som många ägnar sitt liv och engagemang åt. Yrket som städare har länge varit otroligt nedvärderat, mycket på grund av att människor anser att personer som arbetar som städare är obildade. Detta är något som sitter kvar i samhällets värderingar sedan mycket länge tillbaka. Tack och lov börjar denna negativa trend att sakta men säkert ändras. En städfirma är ofta ett egenskapat företag. Olika städfirmor har olika erbjudanden och regler. Därför är det väldigt olika gällande vad man som kund kan önska att städfirman kan utföra, men de flesta städfirmor brukar kunna erbjuda städning och sanering av nästan allt. Vissa firmor är specialiserade på vissa områden, som exempelvis städning av kök, badrum, golv, fönster, prydnadsföremål eller textilier.

Som kund kan man ta kontakt med en städfirma som man tror skulle passa en själv och ens önskemål om städning.

Varför ska man anlita en städfirma?

Om man jobbar mycket och inte känner att man har nog med tid för att hinna med och städa är det ett perfekt tillfälle att ta kontakt med en städfirma. Du slipper oroa dig för ännu en sak att göra bland alla måsten som redan råder i de flesta hem. Generellt sett är alla städfirmor mycket professionella. Därför kan du som kund alltid lita på att de gör sitt jobb och du behöver aldrig oroa dig för att städningen inte ska bli som du vill ha den. Om du mot förmodan skulle bli missnöjd med städningen får du pengarna tillbaka. Att anlita en städfirma är mycket smidigt. Nuförtiden finns det särskilda appar som man kan ladda ner och sedan kan man boka in städning via den särskilda appen. Detta är mycket simpelt och det tar inte lång tid alls.

Känner du att detta skulle kunna vara något för dig kan du gå in på Blue4 och ta del av erbjudanden från en av alla städfirmor som finns idag.

Kontorsstädning - Ett rent kontor skapar arbetsglädje och bättre kundrelationer

12 jun 2015

kontor

Att ha ett skinande rent och välorganiserat kontor ger dig som företagare i kontorsbranschen många fördelar, och det är förmodligen en av de mest kostnadseffektiva marknadsförings- och PR-metoderna som existerar. Som du säkerligen känner till så är det hård konkurrens inom i stort sett alla genre gällande företagsverksamhet, och du har förmodligen som företagsledare även kännedom om hur mycket som du spenderar eller behöver spendera för att vara med på toppen när det gäller att marknadsföra dina tjänster och produkter. Något som många missar i sin marknadsföring är hur mycket de kan bidra med att kunna visa både besökare och anställda ett välstädat kontor, vilket leder till både högre arbetsmoral och glada kunder.

Kontorsstädning som en del av din marknadsföring

Något som alla företagare som bedriver kontorsverksamhet idag måste tänka på, är vikten av ett välstädat kontor. Detta är något som har verklig och bevisat effekt både på arbetsmoralen hos de anställda och dina besökande kunder, och ska definitivt räknas in i varje kontors marknadsföringsbudget. Denna del av din marknadsföring kan vara det som får dig att ta klivet före dina konkurrenter inom samma marknadsområde, då många besökare och kunder idag ser till en trevlig omgivning, en välorganiserad och effektiv arbetsmiljö och att du inte sopar undan smutsen i hörnen eller under mattan.

Välj regelbunden kontorsstädning för ett trivsamt kontor

När det gäller städning och kontorsstädning så är detta något som hela tiden måste ses om regelbundet, och bidrar detta sedan även till att du får fler besökare så kommer även behovet av städning att öka. Genom att välja ett professionellt städföretag för städning på ditt kontor kan du vara säker på att denna återkommande procedur blir utförd till belåtenhet av en mästare på kontorsstädning som verkligen vet vad som ska till för att få ett perfekt resultat varje gång.

Städ & Golvteknik i Göteborg - Mer än bara städning

Har du ett kontorsföretag i Göteborg så blir det ett naturligt val att kontakta Städ & Golvteknik, som är ett städföretag med många år i branschen. Hos Städ & Golvteknik ses inte bara städningen till, utan även till den viktiga personliga kontakten som gör att du alltid får en professionell och trevlig städare varje gång det är dags att städa dina lokaler. Kontakta Städ & Golvteknik i Göteborg för dina behov av kontorsstädning för en gemensam genomgång av företagets städbehov av en professionell och kunnig konsult inom städ och golvteknik.

Ett avkopplande julbord

11 jun 2015

julbord malmö

De allra flesta besöker flera julbord varje år. Kanske är det ett med jobbet, något privat, eller en tidig julklapp till någon. Oavsett, så finns det mer och mer önskemål om att julbordet ska innehålla något mer än bara julmat. Underhållningen runt omkring har kommit att spela minst lika stor roll. Ett julbord nu för tiden är ett tillfälle att umgås, att slappna av lite inför den kommande högtiden och för många den kommande ledigheten.

Olika typer av julbord

Naturligtvis finns de flest julbord av det traditionella slaget. En restaurang eller liknande som har ett utbud av flera olika rätter där du som gäst kan äta det du vill till en fast summa. I detta ingår både varma rätter, kalla rätter och dessert. Det brukar vanligtvis vara uppdukat som en buffé, då detta är enklast, med tanke på att det i regel är lite större sällskap som är ute och äter tillsammans.

Men det finns även de som riktat in sig på ett lite mer avslappnande, men fortfarande traditionellt julbord. De serverar maten på bordet där man sitter. På så vis behöver man inte resa sig när det är dags att hämta mer mat, utan man kan helt enkelt sitta kvar vid bordet i lugn och ro och ta det man vill ha.

Maten

Ett traditionellt svenskt julbord innehåller allt som oftast ganska liknande rätter. En del väljer förstås att lägga till och ta bort lite för att på så vis förnya sig, men det är ändå de vanlig, återkommande rätterna som går mest.

Sillen är en viktig del på julbordet. Här kan det variera ganska mycket på smak, vilken lag den ligger i. Många restauranger tar fram smaker som de själva har komponerat ihop. Tillsammans med sillen, som många väljer att börja med på den så kallade kalla tallriken, är det även vanligt med ägg. Gärna delade ägg, med lite majonnäs och kanske någon räka på. En del ser gärna att det serveras lite sylta med.

På den varma tallriken ryms både köttbullar och prinskorv, Janssons frestelse, omeletter och mycket mer.

I grönsaksväg finner man vanligtvis brysselkål och rödbetssallad.

Något som man inte får glömma är brödet. Ett traditionellt vörtbrödet är aldrig fel. Eller varför inte ett härligt julknäcke. Även här är det många som experimenterar lite och varierat sig med olika sorter, men likväl finns det nästa alltid ett vanligt vörtbrödet som alternativ.

Och desserten, ja den är självskriven, Ris à la Malta. Så är det bara.

Psykoterapeut - En människa som reder ut problem

9 jun 2015

psykoterapeut

Inom psykologi finns det olika yrken som har olika krav på legitimation. En psykolog ska absolut inte på något sätt jämföras med en psykiatriker, då en psykologs kunskapsfält berör de naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga aspekterna som genom samtal och behandlingar för ökad acceptans och förståelse kan bidra till en drabbad människas väg till välbefinnande i livet. Psykiatrikerns huvudsakliga uppgifter ser istället mest till de medicinska aspekterna som får en människas problem att uppstå, och på detta sätt ser till och behandlar dessa problem ur en medicinsk synvinkel.

Bägge dessa människor kan genom vidareutbildning bli en legitimerad psykoterapeut vilket betyder att de arbetar inom området psykoterapi. En psykoterapeut är en utbildad person som i många fall arbetar efter den moderna inställningen som har visat sig vara mycket effektiv inom många behandlingsområden där det gäller psykologi och psykiatri. Denna behandlingsform kallas kognitiv beteendeterapi, (KBT), och har haft goda resultat inom självdestruktivt beteende, självmordsbeteende och även för de med narkotikaproblem.

Att vara psykoterapeut inom behandlingsformen KBT

Som psykoterapeut inom behandlingsformen KBT så arbetar en psykoterapeut i ett mycket personligt och nära förhållande till sin patient. Genom att arbeta med lösning på hur den drabbade patienten ska få en bättre förståelse och syn på verkligheten samt även lära känna sig själv och skapa en ökad acceptans för sig själv och sin omgivning, så arbetas det sakta fram en plan som är specialanpassad för patienten. KBT kan vara en mycket påfrestande och jobbig form av terapi både för den patient som underkastar sig denna terapi såväl som för en psykoterapeut och de som arbetar som stöd vid sidan av denna vård. Dock kan det vara väl värt ett försök då denna behandlingsform många gånger visat sig vara effektiv både inom psykologin och psykiatrin.

En psykoterapeut i Malmö

För att hitta en bra och professionell psykoterapeut inom psykiatri i Malmö, så finns Human Navigation AB. Detta företag och behandlingsklinik ägs och drivs av Annette Jernberg som är KBT-terapeut och arbetar med behandlingsformen beteendeinriktad psykoterapi. Som psykoterapeut har Annette Jernberg också breda kunskaper inom andra delar av vården, som kan komma väl till pass vid olika typer av problematiska och krävande behandlingar. Några av de kunskaper som denna psykoterapeut besitter är frågor kring kost och hälsa, smärtrehabilitering samt sjukgymnastik och ergonomiska funktioner. En fördel när du väljer att söka hjälp hos Human Navigation AB i Malmö, är att du får en psykoterapeut som har lätt för och enkelt ser samband och mönster som påverkar olika negativa reaktioner i kroppens medvetande.

Spamfilter - Ett effektivt sätt att slippa skräppost

8 jun 2015

spamfilter

Alla de som har en epostadress har säkerligen någon gång hittat ett eller flera brev i denna box som de inte riktigt vet var det kommer ifrån eller hur det hittade just din epostlåda. Detta klassas i de flesta fall som spammail, vilket används av många oseriösa och mindre seriösa privatpersoner och företag som på något sätt vill nå dig och få ut information angående en produkt eller tjänst. Spammail kan också vara ett farligt mail och innehålla länkar eller nedladdningar som skadar dig som person eller din dator. Många gånger har du säkert läst om folk som på något sätt har lämnat ut sin personliga information i orätta händer, eller som har fått en datorkrasch efter att ha öppnat okända epostbrev. Detta har i många fall varit just spammail.

Spamfilter

När det gäller att skydda sig och sin dator mot attacker som attackerar dina personliga uppgifter eller skadar din dator och dess innehåll, så finns det något som heter spamfilter. Ett spamfilter kan jämföras med en kombination av virusskydd och en brandvägg, men med den skillnaden att den sorterar information istället för att leta efter skadliga filer och programvaror. Det finns många spamfilter på marknaden som går att få gratis, men dessa saknar många gånger de viktiga funktioner som behövs för att få ett skydd du kan lita på. Dessa gratisvarianter av spamfilter kan säkerligen duga till många privatpersoner, som också har tid med att hålla koll på vad du ska öppna och inte öppna, samt den tid det tar att hålla rent i din epostlåda.

Har du däremot ett företag är det essentiellt för dig att arbetet på företaget flyter på utan att onödig tid måste avsättas för din personal för att hålla rent i sina epostlådor. Det är också viktigt att det inte kommer in några virus i ditt system som oftast följer med dessa spammail. Tänk på att ett enda spammail som av misstag öppnas av någon på företaget kan leda till att hela företagets datorsystem slås ut, vilket i sin tur leder till arbetsstopp och förlust av kapital.

Detta kan du skydda dig emot genom att använda ett av marknadens mest effektiva spamfilter. detta spamfilter tillhandahålls av Dimac Hosting AB, som är ett svenskt företag placerat i Helsingborg som du kan lita på när det gäller spamfilter och eposthantering. Säkra upp ditt system på företaget idag med hjälp av Dimac Hostings spamfilter, så kan du vara lugn och säker på att du slipper oroa dig för några vidare spammail i företagets inkorgar.

Massage - Något som får dig att må bra

29 maj 2015

massage

Det är många som går till en massör när kroppen känns matt och tung, eller när de kanske har ont någonstans. Massage kan användas för många åkommor, och kan beskrivas som en av de bästa naturmedicinerna utan att du behöver gå till apoteket eller hälsokostbutiken och stoppa i dig en massa piller eller smeta på salvor av alla de slag. Med hjälp av massage så kan din kropp få hjälp med återhämtning, blodcirkulation och led- samt muskelbesvär. Det finns idag många människor som provat allt för en liten åkomma som de trodde var enkel att få rätsida på, men som inte hittade rätt medicin innan de gjorde valet att besöka en erfaren och skicklig massör för en stunds avslappnande och livsgivande massage.

Vad är egentligen massage

Massage är något som alltid ska utföras av en legitimerad eller certifierad massör. När du är noga med ditt val av massage behandling så får du en erfaren massör som har utbildning och kunskap om kroppens anatomi och vilken typ av behandling som är den rätta vid olika åkommor, samt om det också verkligen är möjligt att utföra massage utan att din kropp och den åkomma du har tar ytterligare skada istället för att ge den positiva inverkan och resultat som massagebehandling är avsedd att ge.

Massagekonsten härstammar från Kina så långt som 5000 år tillbaka i tiden, eller troligen ännu längre tillbaka. Att ta hjälp och lindring av massagebehandling var mycket populärt i antikens Grekland där detta hörde till den högre klassens lust och njutning. Under lång tid i historien sjönk intresset för massage i Europa, då en del av kristendomens rädsla för "köttets njutning" spela in negativt på denna effektiva behandling. Idag har dock många fått upp ögonen för vad massagebehandling egentligen har för positiva effekter på kroppen, och det har återigen blivit ett populärt alternativ att boka massage på de många massagestudios som finns.

Massage i Malmö utförs av Malmö Relax Center

Malmö Relax Center är en av de svenska företag inom massage som har fått mest positiva reaktioner från sina patienter. Här utförs professionell massage av en skicklig och utbildad massör. På Malmö Relax Center kan du enkelt boka tid för massage via deras hemsida, eller genom att ringa ett telefonsamtal. Vill du ha återkommande massagebehandling så kan du även köpa klippkort som innehåller 5 eller 10 behandlingar till bra pris. Välkommen till Malmö Relax Center när det gäller en skön stunds effektiv massage.

Ta körkortet på en trafikskola

22 maj 2015

trafikskola

Att köra bil på rätt sätt och att lära sig alla trafikregler är ingen enkel uppgift. Det tar framförallt tid, särskilt om man väljer att lära sig detta privat. För att man ska kunna skaffa sig en gedigen kunskap om bilkörandets konst, bör man gå på en kurs hos en trafikskola. Utbildningen hos en trafikskola består av två huvudmoment, nämligen praktisk bilkörning med lektioner och teori. Körlektionerna består sedan av ett antal moment för att man som bilförare ska få en heltäckande kunskap om både hantering av bil och trafikvett.

Förutom att lära sig köra i stad, ingår också landsvägskörning och en dag på en halkbana, där man får prova på hur det är att köra på hala vägar och hur man häver en sladd m.m. På halkbanan brukar man få prova på olika typer av bilar, både bakhjuls- och framhjulsdrivna, för att lära sig skillnad på de olika egenskaper som bilar kan ha. Stadskörningsmomentet innefattar träning i hur man bäst backar runt ett gathörn, samt hur man parkerar. I detta ingår både fickparkering samt en mer öppen parkeringsplats. Man får också lära sig dragläge i backe. Landsvägskörningen handlar om att lära sig köra om på ett säkert sätt, samt en del andra moment. Bland annat får man lära sig att vända bilen på en smal väg.

På trafikskolan

På trafikskolan får man också lära sig grunderna i hur bilen fungerar, samt hur man kollar oljenivån och fyller på spolarvätska. Momentet med körlektioner leder slutligen till att man får göra ett så kallat förarprov, där man får uppvisa sina kunskaper för en uppkörningsman som sitter med i bilen. Klarar man alla moment som uppkörningsmannen vill att man ska göra blir man godkänd. Om inte, får man fler chanser. Kanske behöver man komplettera med ytterligare någon körlektion för att träna lite extra på något moment. Teoridelen är omfattande och innefattar allt som har med trafik att göra. Man lär sig här hur man som förare ska reagera i vissa situationer, vad de många trafikskyltarna betyder, tillåtna släpvagnsvikter, säker bilkörning och mycket mer. På trafikskolan innebär detta moment ett visst antal lärarledda lektioner, samt mycket tid på egen hand att träna genom att göra olika tester. På så sätt får man repetera det man lärt sig på lektionerna. Denna del avslutas sedan med ett teoriprov, där man ska uppnå ett visst resultat för att bli godkänd. Att bli godkänd är en förutsättning för att man ska kunna ta sitt körkort.

Ny köksblandare från Doktor Kitchen när du renoverar köket

18 maj 2015

doktor kitchen

Att renovera sin bostad eller villa är något som alla går och funderar på och en del går faktiskt och drömmer om det. För en del blir det bara en dröm, då inte pengarna räcker till eftersom en renovering oftast kostar ganska mycket pengar. Något att tänka på om du har dåligt med pengar är att du faktiskt inte behöver renovera allt på en gång och att det ibland inte är mycket som behövs för att resultatet ska bli lite modernare och se trevligare ut. Som ett exempel kan nämnas en köksrenovering. Här kan ett så litet jobb som att noga rengöra, måla om köksluckorna, kanske byta golv och bänkskivor samt skaffa en ny köksblandare i en alldeles perfekt design för ditt snabbrenoverade kök, kosta en rejäl slant.

Doctor Kitchen är en mycket bra och kompetent försäljare av tvättställs- och köksblandare samt andra små tillbehör till ditt kök och badrum. De säljer produkter med en alldeles ypperlig kvalité. Doktor Kitchen har sin butik på nätet. Här kan du enkelt gå igenon ett stort sortiment av köksblandare i olika design till bra priser. Genom att visa mycket fina och detaljerade bilder på sina produkter, känner du dig såsom besökare av sidan precis som om du skulle befinna dig i vilken fysisk butik som helst.

Köksblandare

Hos Doktor Kitchen hittar du ett vasst och brett sortiment av det bästa som marknaden har att erbjuda när det gäller tvättställs- och köksblandare. Här hittar du blandare i alla typer av material såsom allt ifrån det vanliga kromade stålet till silver, brons, mässing, koppar och vitlack. Detta ger dig ett stort urval av köksblandare och du är garanterad att finna en som passar just dig. Att välja en köksblandare kanske inte alltid är så lätt när du står inför ett stort sortiment. Låt inte detta förvirra dig, utan tänk rationellt. Hur kommer ditt kök att se ut och vilken tidsrymd speglar den inredning och den miljö som du lever i? Helt plötsligt har du sållat bort en mycket stor del av sortimentet och kan på så sätt finna just den köksblandare som passar perfekt för ditt kök både till utseende och funktion.

Varje gång som du söker efter produkter för renovering och inredning, är det väl värt att ta en titt på nätet innan du gör det tidsödande vandrandet i olika butiker för att hitta det du behöver. Så är fallet även denna gång. Hos Doktor Kitchen hittar du garanterat en köksblandare som du blir nöjd med i deras stora sortiment av kvalitetsblandare, samtidigt som du får fri frakt vid köp över 500 kronor.

Att tänka på vid rekrytering

13 maj 2015

rekrytering i karlstad

Att rekrytera bra personal är inte alltid en lätt uppgift. Det som är bra och rätt för det ena företaget kanske inte alls passar i ett annat. Olika arbetsområden kräver olika erfarenheter och utbildningar, men det är inte alltid bara det som syns på pappret som räknas. Den sociala biten ska också passa in. Är detta då ett arbete som man som arbetsgivare ska utföra själv när det är dags att anställa? Eller ska man anställa en extern part som sköter hela rekryteringen? Allt fler lutar åt det senare.

Det finns en hel del företag som har inriktat sig just på rekrytering, uthyrning av personal från en befintligt så kallad pool inom företaget. Fördelen med dessa företag är att de redan känner till den personal som är anställd inom poolen och vet vilka jobb de passar för. Ett företag som man kan vända sig till i de här frågorna är rekrytering i karlstad, som har funnits i många år. Här finns erfarenhet och kunskap i mängder. Utbudet är även det stort. Man kan välja om man vill ha hjälp med att tillsätta en tillsvidaretjänst på en gång eller om man vill hyra personal från bemanningspoolen. Faktum är att många som börjar med att arbeta via en bemanningspool övergår ofta till en fast anställning på det aktuella företaget. På så vis har både arbetsgivaren och den anställde fått lära känna varandra och se om de fungerar tillsammans.

Rekrytering

Det är mycket att tänka på vid en rekrytering. Rekrytering i Karlstad har flera områden som de är extra duktiga på och som de inriktat sig mot. Några exempel är industrier, lagerjobb och kontorsjobb. En kombination av erfarenhet, talang och kunskap gör dem till ett mycket framgångsrikt företag. Som samhället ser ut idag, med ett stort antal arbetssökande personer gäller det att matcha rätt person med rätt jobb.

Givetvis kan även arbetssökande vända sig till företaget. Man kanske är sugen på att arbeta inom en bemanningspool. Det är både stimulerande och utvecklande då man många gånger får möjligheten att arbeta för flera olika arbetsgivare och på så sätt utveckla sig själv och fylla på sin meritlista. Är man anmäld och inlagd i databanken hos företaget finns ens CV där. Man har då stor möjlighet att få komma ut till olika företag där man anses passa bäst och prova på ett jobb. Detta är en mycket populär form att göra sig tillgänglig för arbetsmarknaden på.

Varmvattenberedare - Din källa till varmt vatten

6 maj 2015

varmvattenberedare

Varmvattenberedare är en nödvändighet i hushållen, helt enkelt för att dessa tillhandahåller varmt vatten. De allra flesta människor vill med största säkerhet kunna ta en varm dusch eller ett skönt bad då och då. Där spelar förstås varmvattenberedaren en viktig roll. Varmvattenberedare finns i ett stort antal storlekar och utföranden och det finns därmed mycket att välja mellan beroende på vad man har för behov. Är man exempelvis en stor familj där det går åt en hel del varmvatten, är det klokt att satsa på en större modell för att säkerställa att det varma vattnet inte ska ta slut i kranen. Handlar det däremot om ett pensionärspar räcker det antagligen att det är en varmvattenberedare av mindre modell.

Samma resonemang kan vara relevant när det handlar om en sommarstuga, där detta kanske inte är lika kinkigt som hemma. Där kanske man ibland duschar kallt i en utedusch, eller badar i en sjö och har därmed troligen inte lika stor användning av en stor varmvattenberedare.

Viktigt när man har en varmvattenberedare är att då och då, kanske någon gång per år, motionera den så kallade säkerhetsventilen. Denna sitter oftast under själva beredaren och är ett öppningsbart spjäll som är styrt av en fjäder. Genom att öppna och låta denna fjädra tillbaka själv ett par gånger motionerar man ventilen. Detta är ett effektivt sätt att undvika att ventilen står och droppar, vilket kan vara fallet annars. Livslängden på varmvattenberedare är annars, beroende på utförande, lång. Uppemot 10 års livslängd är inte alls ovanligt.

Varmvatten i olika storlekar

Varmvattenberedare finns som nämnt i ett antal olika storlekar och utföranden. Oftast är storlekarna dock 100, 200 respektive 300 liter. Den första storleken är används oftast i fritidshus medan den sistnämnda huvudsakligen är för ett hushåll med många familjemedlemmar, det vill säga där det förbrukas mycket vatten. De olika varmvattenberedarna förbrukar dessutom olika mängder vatten, så ett tips kan därför vara att leta efter tester av olika beredare innan man slår till. Exempelvis har Energimyndigheten testat varmvattenberedare, där man konstaterar att man kan spara tusenlappar genom att välja rätt.

Ett flertal olika fabrikat av varmvattenberedare finns att tillgå på marknaden. Det finns exempelvis NIBE, Bosch, Focus och Thermia. En viktig faktor att tänka på när man ska välja fabrikat och modell är att det ska finnas korrosionsskydd, det vill säga rostskydd, vilket är något som påverkar livslängden avsevärt. Att välja rätt volym är förstås också viktigt, då en alltför stor modell drar mer ström.

Volito Fastigheter ABs lediga lokaler

23 apr 2015

lediga lokaler i malmö

När du letar efter lokaler som tillhandahåller en hög kvalitet i Malmö ska du vända dig till Volito Fastigheter AB. Du hittar Volitos lokaler i sex olika områden i Malmö. När du är ute efter lediga lokaler bör du därför höra av dig till dem direkt, så hjälper de dig på bästa sätt. Hyrorna i Volitos lediga lokaler har rimliga prisnivåer och du kan därför utnyttja ett bra läge tillsammans med en låg hyra för att kunna nå framgång för din verksamhet.

Ända sedan företagets start har Volito varit kräsna med vilka lokaler som de har investerat i. De har haft som krav att de ska vara högklassiga och belägna i ett område som är attraktivt i Malmö inte bara idag, utan även för en lång tid framöver. När du väljer deras lokaler är detta med andra ord en trygghet även för framtiden. Du kan därmed vara säker på att den lokal som du hyr av dem inte kommer att bli oattraktiv med tiden och att du därmed inte kommer att behöva flytta på ett längre tag.

Stor efterfrågan på lokaler

Efterfrågan bland Volitos lokaler är stor, och även de befintliga hyresgäster som vill byta lokal brukar vända sig till Volito Fastigheter AB i första hand, vilket visar på tilliten som Volito har som hyresvärd. De kommer nämligen att vara med dig hela vägen, från dess att du har tagit din första kontakt med dem tills att du är på plats i din nya lokal. Som prio har Volito ett sammansvetsat och kundinriktat team som du kan lita på. Om du skulle få några problem med den fastighet som du hyr av dem kan du vända dig till dem direkt med de problem som du har.

Det hjälper till om du i förväg är medveten om vad du har för behov av en lokal, samt vad du har för önskningar och förväntningar. När du presenterar denna idé för dem kommer de att förse dig med ett flertal alternativ angående de lokaler som finns lediga för uthyrning direkt eller kommer att bli lediga inom kort. Du bör dock vara ute i god tid när du vill hyra en av deras lokaler på grund av att efterfrågan är så stor och det kan vara svårt för dig att få en lokal direkt.

Även din budget spelar roll och om du presenterar den för dem kommer de att enbart presentera de lokaler som du har råd med.

Vinterdäck finns att tillgå genom Allt i Bil

22 apr 2015

vinterdäck i göteborg

Vinterdäck bör enligt lag användas mellan den 1:a december och den 31:a mars om det är vinterväglag. Med detta menas att vägen skall vara belagd med snö, is, snöslask, eller frost. Detta kan avse delar av eller hela vägbanor samt vägrenar. Man får endast mellan den 1:a oktober och den 15:e april använda dubbdäck om det finns risk för vinterväglag.

Inom området vinterdäck avser man dubbdäck eller odubbade friktionsdäck. Man får inte använda bägge varianterna samtidigt på ett fordon. Eftersom restriktioner för odubbade däck saknas, får man använda sig av odubbade friktionsdäck under hela året. När man använder sig av dubbade däck på bilen är det ett måste att även dess släp har denna typ av däck om det är vinterlag. I de fall då bilen är monterad med odubbade däck är det tillåtet att dess släp kan ha antingen dubbade eller odubbade vinterdäck. Väggreppet måste vara av samma typ på såväl bilen som dess släp och får inte vara sämre på släpet. Detta för att eliminera sladd av släpet vid kraftiga inbromsningar. I vissa områden i storstäder är det förbjudet att köra med dubbdäck på en del utvalda gator. Detta omfattar städer såsom Stockholm, Göteborg och Uppsala.

Vinterdäck i Göteborg

Om du är i behov av vinterdäck i Göteborg kan företaget Allt i Bil hjälpa dig. Du kan spara mycket pengar genom att anlita dem och du når dem enklast genom deras hemsida på nätet eller genom deras lokala däckverkstad. De erbjuder såväl däck som fälgar, vilket med fördel kan handlas direkt av dem online för att hålla kostnaderna nere för dig. Du får därför alltid de lägsta priserna när du handlar genom deras hemsida jämfört med övriga bilkedjor i Göteborg.

Genom snabbare leveranser, tryggare montering och en lättillgänglig kundtjänst ger de dig en god service när du skall handla bland annat vinterdäck. De erbjuder däck både från de större och mer kända producenterna, men även billigare däckmärken. Utbudet av olika typer av däck är mycket stort och tål att jämföras, då andra företag har svårt att konkurrera med deras goda sortiment.

Du kan direkt på deras hemsida göra en jämförelse mellan samtliga typer av däck innan du bestämmer dig för vad du vill köpa. Du får tillgång till all information som du behöver inför köpet och kan ta del av olika tester och recensioner som finns att tillgå. Deras däckverkstad ligger nära dig om du bor i Göteborg eller dess omnejd, De servar dig med det mesta som avser bilens däck såsom till exempel ett däckskifte, däckmontering på fälg, förvaring av däck, hjulbalansering och övriga tjänster.

Hårborttagning, nödvändighet eller ytlighet?

20 apr 2015

hårborttagning göteborg

Generande hårväxt är ett stort problem för många människor och det kan vara extremt svårt att få bukt med det. I många år har man jobbat hårt med att komma på olika metoder för att ta bort hårväxt. Från början var denna marknad riktad enbart till kvinnorna men männen har på senaste tiden insett att man behöver inte spendera sitt liv som pälsbeklädd om man inte vill.

Men hårborttagning är ett känsligt ämne som de flesta inte vill prata om. Men b-beauty clinique är ett företag i Göteborg som specialiserar sig på just hårborttagning, och de har ett stort utbud på olika behandlingar för hårborttagning. Det finns en väldig massa olika sorters behandlingar för hårborttagning, man kan raka, rycka bort med antingen vax, epilator eller pincett.

Permanent hårborttagning

Sen kan man även genomgå behandlingar för permanent hårborttagning. När man sen bestämt sig för att man vill göra ett hårborttagnings behandling kan man enkelt kontakta b-beauty clinique i göteborg dår de kan hjälpa en med sitt ärende. De har ett enormt stort utbud på en mängd olika behandlingar vad gäller just håborttagning, och priserna är överkomliga, de sträcker sig från 700:- hela vägen upp till 6000:- och vill man verkligen vara säker på att vara helt utan hårväxt nånstans på kroppen kan man ta behandlingen "helkropp hårborttagning" som visserligen kostar 10 000:- men då blir man helt utan behåring.

B-beauty clinique startade i Helsingborg och har satsat riktigt hårt på att bli så duktiga som möjligt på just hårborttagning, och det har gått så pass bra att de har expanderat till en ny butik i Göteborg, de har även en hemsida som är väldigt informativ och enkelt navigerad, när man går i på hårborttagninggöteborg.se så är det första man möts av en bild av en man (ovanligt nog) och rubriken "Få tillbaka håret" vilket är vad det flesta som kontaktar b-beauty clinique kanske inte har i åtanke, utan snarare att man vill bli av med hårväxt. Dock så erbjuder de faktiskt mer än bara hårborttagning.

Faktum är att de även utför fettbehandlingar om än det är kanske inte det de specialiserar sig på så finns det möjlighet att göra det. Det positiva med en del av behandlingarna som b-beauty erbjuder är att de har lång verkan, med det menas att håret försvinner under en längre tid än vad de andra behandlingarna gör.

Det finns även en behandling som det sägs ska permanent ta bort behåring, och det blir i längden billigare än vanliga hårborttagnings behandlingar.

Kickoff i Malmö - Drifting

17 apr 2015

Kickoff i Malmö

Det finns mycket som man behöver tänka på när det är dags att för att arrangera en kickoff. Det är bra om man har ett tema som kan uppskattas av besökarna för att det ska bli lyckat. När du anlitar Pony Drift så erbjuder de dig skräddarsydda paket för event och kickoff. Med hjälp av dem kan du vara säker på att din kickoff blir allt det du förväntar dig att den ska bli. Om något av deras skräddarsydda paket inte passar dig så är de villiga att modifiera dessa efter dina behov och önskemål om ditt event. Deras mål är nämligen att du eller ni ska bli så nöjda som möjligt. De vill därför att ni ska få allt det som ni förväntar er av en kickoff. När det är era drömmars event så är möjligheterna oändliga, oavsett vad ni förväntar er av ert event så bör ni ta upp det när ni bokar Pony Drift. Då kommer de att göra allt för att det ska bli verklighet.

En passande kickoff

Beroende på vad ni är för grupp kan det vara både lätt och svårt att hitta en passande kickoff. Om ni är en grupp där alla är i liknande åldrar med samma intressen är det oftast väldigt lätt att skapa ett passande event för er, men om ni däremot är väldigt olika så kan det vara svårare. Däremot har Pony Drift erfarenhet av detta och de kommer att skapa ett event som passar för alla inblandade. De kommer även se till att alla får ut det mesta för att öka sammanhållningen för er som grupp och stärka banden. Även när du enbart letar efter inspiration till en kommande kickoff så kan du ta dig en titt på deras hemsida. Där kan du även läsa mer om hur du gör din kickoff i Malmö oförglömlig. Drifting är ett bra alternativ för alla typer av medarbetare. Detta går ut på att du på en racerbana kör en sportbil och medvetet tappar fästet med bilen mot underlaget på racerbanan medan du trots det bibehåller full kontroll över bilen. Det ger en adrenalinkick som skapar sammanhållning samtidigt som det är fantastiskt roligt och ni får en chans att pröva de svåraste kurvor i hög fart.

Det finns även caféer och restauranger enbart någon minut från Malmö Drifting, vilket ger er en chans att göra detta till en heldag där ni får njuta av er kickoff.

← Äldre inlägg